Locale Altele
Sambata, 25 Iunie 2022
Sam, 25 Iun 2022
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cât de profitabilă este minarea criptomonedelor în anul 2022
SM Online  - Vineri, 17 Iunie 2022

Majoritatea oamenilor consideră că minarea criptomonedelor nu mai este profitabilă, însă trebuie să afli că nu este deloc adevărat.

Este real faptul că minatul are o profitabilitate mai scăzută față de anii trecuți, dar nu s-a pierdut în totalitate, poți face în continuare sume frumoase dacă dispui de aparatura potrivită.

Prima criptomonedă ce a apărut pe piață este Bitcoin, această monedă a rămas cea mai populară din lume, însă datorită valorii crescute, investita in această monedă nu mai poate genera un profit mare pentru majoritatea oamenilor care vor să înceapă cu o investiție mică.

Daca ești pasionat de criptomonede, poți cumpăra Bitcoin sau altcoins oriunde in România prin ATM-urile pe care le regăsești in peste 20 de orașe din țară.

Minerii și-au atras multe gânduri rele, întrucât industria gaming-ului îi consideră vinovați pentru creșterile ce au loc la plăcile video, sau de ecologiști deoarece aceștia îi văd vinovați pentru poluarea mediului.

Ce criptomonede poți mina în acest an?

Ethereum(ETH) – este a doua monedă după Bitcoin în ceea ce privește capitalizarea. Criptomoneda a ajuns la un maxim de aproximativ 4.800 de dolari, iar minarea unui Ethereum poate dura pana la ~65 zile daca dispui de aparatura necesara.

Litecoin(LTC) – această monedă a apărut în anul 2011 și este o alternativă pentru Bitcoin. Aceasta poate fi minată doar prin utilizarea unui ASIC miner, însă un ASIC nu are un preț tocmai accesibil, fiind aproximativ 2.000 de dolari.

ZCash – pentru minarea acestei monede virtuale este necesar un accelerator grafic. Poți folosi chiar și procesoare, dar trebuie să știi că nu vei avea rezultate satisfăcătoare. Este puțin mai dificil pentru că ZCash nu are posibilitatea de a fi minat prin utilizarea unui ASIC miner.

Monero (XMR) – dacă ești la început de drum în ceea ce privește criptomonedele, o alegere bună și potrivită ar fi XMR. Această monedă urmărește confidențialitatea și anonimatul minerilor și a apărut pe piață în anul 2014. Aceasta poate fi minată cu ajutorul unui procesor care îți oferă beneficiul de a consuma mai puțină energie, comparativ cu un accelerator grafic sau un ASIC miner. Se pare că un block se minează în mai puțin de 24 de secunde, fiind un timp excepțional. În prezent pentru acesta poți obține 5 XMR, care reprezintă aproximativ 900 de dolari.

Ravecoin (RVN) – nu se bucură de foarte multă popularitate, fiind lansată de puțin timp, în anul 2018, dar îți oferă surpriza de a fi foarte profitabil. Această monedă este utilă începătorilor și poate fi minată ușor prin intermediul unui accelerator grafic. Ca și timp, un block durează mai mult comparativ cu restul criptomonedelor, aproximativ un minut, dar pentru acesta primești 5.000 de Ravecoin, care în prezent reprezintă aproximativ 365 de dolari.

Poți să îți faci un mijloc de venit din criptomonede, însă trebuie să fii la curent cu toate informațiile despre schimbările ce au loc în această piață. Iar profitabilitatea depinde foarte mult de cât de informat eşti. Însă, poate fi influențată și de alți factori precum volatilitatea pieței, costurile pe care le ai cu energia electrică, dar și numărul de mineri cu care te duelezi pentru anumite token-uri.

Fii informat și investește în criptomonede pentru a te dezvolta din punct de vedere financiar, daca esti pasionat de acest domeniu. Mai multe informații despre minarea criptomonedelor găsești și pe blogul BitcoinRomania.ro.

566 vizite
Distribuie pe