Locale Altele
Joi, 30 Martie 2023
Joi, 30 Mar 2023
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Atomizoarele agricole pentru tratarea culturilor: cum fac acestea diferența
SM Online  - Luni, 20 Iunie 2022

Fiecare fermier bun știe că succesul unei recolte depinde, în mare măsură, de tratamentele fitosanitare. Aplicarea produselor potrivite, în timpul potrivit și cu o tehnică adecvată poate face diferența între o recoltă mare și un eșec.

Dacă ești fermier, vei fi de acord cu această afirmație. Și cu siguranță vei ști că pentru a aplica corect aceste tratamente sunt necesare niște instrumente adecvate, cum ar fi atomizorul agricol, mașină fundamentală pentru protecția culturilor.

Atomizoarele îți permit sa lucrezi mai eficient, obținând performanțe mai mari ale produselor care se folosesc la tratamente și fiind mult mai precise la aplicarea acestora peste plante sau pomi. În prezent, ele sunt de bază în toate tipologiile agricole, dar mai ales în agricultura de conservare, integrată sau ecologică.

Ce este un atomizor agricol și ce avantaje prezintă?

Un atomizor este o mașină de înaltă precizie, care poate fi definită și ca pulverizator hidropneumatic. Aceasta înseamnă că folosește presiunea pentru a genera picăturile pentru tratare: o pompă creează presiunea necesară pentru a le forma și apoi fluxul de aer produs de un rotor înconjoară toate aceste picături și le face să ajungă la plantele de tratat.

Aceste utilaje, care pot fi montate pe tractor sau remorcate de acesta, pot genera debite de aer care variază între 20.000 și 145.000 de metri cubi pe oră. Mai mult, cu ajutorul lor, (descoperă aici gama de atomizoare de la Sculeaz.ro), vei putea gestiona între 350 și 3.500 litri de produs la hectar, ceea ce dă o idee despre capacitatea de dozare pe care o oferă.

Tocmai, acesta este unul dintre avantajele atomizorului: posibilitatea de dozare a produsului, care este cel mai important pentru a obține performanțe mai bune. Un alt avantaj remarcabil al atomizoarelor este faptul că îți permit să tratezi într-un mod foarte concentrat, datorită concepției duzelor sale, reducând la minimum deriva și evaporarea produsului în condiții de vreme extrem de caldă.

Trebuie subliniată și capacitatea sa de a produce picături foarte mici, între 100 și 400 de microni, și viteza mare cu care lucrează, putând atinge unele dintre ele în medie de 10 km/h în câmp. Combinația dintre un debit mare de aer, un tratament foarte concentrat, o viteză de lucru oarecum rapidă și o dimensiune mică a picăturilor face ca atomizoarele să fie ideale pentru pătrunderea profundă a produselor fitosanitare în cultură. Fluxul de aer agită plantele și toate părțile sale sunt tratate într-un mod omogen, crescând eficacitatea tratamentului și reducând impactul acestuia asupra mediului.

Așadar, atunci cand alegi un atomizor, trebuie să ții cont de faptul ca acestea se folosesc mai ales în plantațiile de copaci, în care este nevoie să se efectueze tratamentul la distanță. Pentru a reuși aplicația, atomizoarele ating vârfuri de 12 metri și chiar mai înalte. În plus, dacă trebuie să ajungi la plantații mai înalte, poți apela la atomizoare care sunt capabile să transporte produsul la 50 de metri distanță. Una peste alta, atomizoarele pot fi adaptate și pentru a trata culturile inferioare. În acest scop au la dispoziție accesorii precum brațe articulate sau deflectoare de impuls, care permit tratarea, de exemplu, a podgoriilor.

Sursa foto: visualhunt.com

 
2936 vizite
Distribuie pe