Locale Altele
Sambata, 10 Decembrie 2022
Sam, 10 Dec 2022
Cum poți îmbunătăți experiența candidaților cu un soft recrutare?
SM Online  - Luni, 27 Iunie 2022
Identificarea candidaților potriviți este deseori un proces îndelungat, ce poate fi simplificat cu un soft recrutare, parte a unui program resurse umane.


Pentru personalul de HR, soluțiile digitale sunt de mare ajutor, atât pentru a ajunge mai ușor la candidații de care compania are nevoie, cât și pentru a le îmbunătăți experiența în procesul de recrutare. Modul de interacțiune al acestora cu organizația poate face diferența în ceea ce privește decizia lor de a se alătura sau nu echipei.

Alături de un brand de angajator solid, un soft recrutare intuitiv este un sprijin important pentru specialiștii HR care doresc să atragă anumiți candidați în cadrul unei organizații. O prezență puternică în mediul online, împărtășirea unor experiențe pozitive ale angajaților în cadrul companiei și utilizarea instrumentelor tehnologice contribuie la succesul unor campanii de recrutare.

Un soft recrutare, funcționalitate prioritară într-un program resurse umane

Sarcinile departamentului de resurse umane sunt multiple, motiv pentru care o aplicație de management de personal este foarte utilă. Una dintre cele mai căutate funcții ale unui program resurse umane este un soft recrutare, care simplifică întregul proces de identificare și selecție a candidaților care se potrivesc nevoilor de moment ale unei companii. Cu ajutorul lui, poți importa CV-urile care prezintă interes de pe portaluri de recrutare, iar ulterior să le alegi pe cele mai potrivite pentru funcția disponibilă în cadrul organizației. Software-ul îți permite alcătuirea unei comisii de recrutare și împărțirea pe etape a procesului, astfel încât iei cele mai bune decizii de angajare.

Oferă o experiență plăcută candidaților cu un soft recrutare

Unul dintre lucrurile pe care aplicanții pun mare preț în relația cu o organizație este o comunicare rapidă și transparentă. Cu un soft recrutare, poți trimite notificări pe baza unor șabloane prestabilite, iar astfel ai posibilitatea de a oferi răspunsuri rapide candidaților. Mesajele trimise dintr-un program resurse umane pot fi despre trecerea în următoarea etapă, o ofertă de angajare, solicitarea unor informații suplimentare sau altele. Indiferent de conținutul unui astfel de mesaj, rapiditatea în ceea ce privește transmiterea lui îmbunătățește experiența candidaților și le oferă o impresie pozitivă despre companie. Fluidizarea procedurii reduce considerabil așteptarea în rândul lor, și îți reduce șansele de a pierde oameni potriviți în favoarea competiției.

Împreună cu CV-ul candidaților, într-un soft recrutare pot fi încărcate diverse fișiere care demonstrează abilitățile profesionale ale acestora. Centralizarea tuturor informațiilor despre un aplicant într-un program resurse umane facilitează luarea unor decizii în timp util, pe baza unor criterii relevante. Prin urmare, comunicarea dintre candidați și specialiștii HR se realizează mult mai ușor prin implicarea unui soft dedicat în procesul de recrutare. Simplificarea unor operațiuni complexe cu un program resurse umane este un atuu esențial în atragerea specialiștilor potriviți în compania ta, și îți creează o imagine pozitivă în exterior. Totodată, cu o aplicație HR poți realiza onboardingul viitorilor angajați, pentru o integrare ușoară și rapidă a acestora în organizație. Mai mult, dintr-un program de resurse umane poți genera rapoarte privind activitatea companiei, inclusiv cu aspecte legate de procesele de recrutare.

Alege un soft recrutare de la UCMS by AROBS

Identificarea celor mai potriviți candidați pentru compania ta este eficientizată de o soluție digitală dezvoltată în acest scop. Un soft recrutare le oferă acestora o experiență plăcută în procesul de recrutare, și te poate ajuta în angajarea specialiștilor pe care ți-i dorești. True HR este un program resurse umane creat de UCMS by AROBS, și include printre funcționalități un modul dedicat recrutării. Aplicațiile acestei companii sunt definite de modul intuitiv de folosire și de configurabilitatea lor, pentru a răspunde la particularitățile business-urilor unde sunt implementate. Află mai multe despre True HR și despre alte produse UCMS by AROBS printr-un email la sales@ucms.ro  sau la telefon 0720 534 424.

2517 vizite
Distribuie pe