Locale Altele
Miercuri, 5 Octombrie 2022
Mie, 5 Oct 2022
TOP 5 caracteristici esențiale pe care trebuie să le aibă o boxă portabilă
SM Online  - Vineri, 9 Septembrie 2022

O boxă portabilă performantă prezintă un cost de achiziție destul de ridicat. Totuși, ca la orice alt produs, un preț mare nu înseamnă neapărat și calitate sau performanță.

Brandul sub umbrela căruia stă o boxă portabilă nu este chiar atât de relevant. Sunt unele caracteristici pe care trebuie să le urmărești, astfel încât să fii sigur că achiziția pe care o vei face își merită toți banii.

Boxele portabile sunt astăzi extrem de populare, mai ales la petreceri unde pot face față cu brio și unui număr mare de invitați. În plus, le poți lua cu tine oriunde mergi ca să te bucuri de muzica preferată. În continuarea articolului vei afla căror criterii trebuie să le acorzi importanță, iar la final poți alege boxele portabile de pe site-ul Altex.ro, gama de produse fiind foarte variată.

Ce durată de viață trebuie să aibă bateria boxei portabile?

În cazul în care îți plac ieșirile spontane cu prietenii și nu poți pleca niciodată fără boxa portabilă, atunci vei avea nevoie de o baterie cu o durată de viață mare. Acum găsești pe piață modele performante, care oferă și până la 12 ore de redare continuă, un exemplu fiind boxele portabile din portofoliul brandului JBL. Iar dacă stai mai mult pe acasă, autonomia nu ar trebui să fie un prim criteriu de selecție pentru că poți oricând să o folosești în timp ce se alimentează.

Ce dimensiune trebuie să aibă o boxă portabilă?

Boxele portabile au fost create special pentru a fi scoase din casă, ceea ce înseamnă că au dimensiuni și greutăți relativ mici. Cu toate acestea, există și modele mai grele și mai dificil de cărat, însă acestea sunt recomandate pentru utilizare acasă. Acesta este motivul pentru care ar trebui să verifici dimensiunile și greutatea boxei portabile înainte de a face achiziția. În acest fel, nu vei cumpăra un model de boxă deloc portabilă și nici nu vei avea dificultăți atunci când va fi nevoie să o iei cu tine la petreceri, ieșiri în weekend cu prietenii ș.a.

Cum îți dai seama de calitatea sunetului emis de o boxă portabilă?

Calitatea audio este un element extrem de important în ceea ce privește o boxă portabilă. În timp ce poate părea tentant să alegi un model cu un design impresionant ori care prezintă un preț accesibil, merită să iei în calcul și calitatea sunetului dacă vrei experiențe audio de neuitat. O boxă portabilă de calitate va avea, în general, o sensibilitate de peste 90 dB, o impedanță de 6-8 ohmi și un răspuns în frecvență cuprins între 20 Hz și 20 kHz.

Câte porturi de conectare trebuie să aibă o boxă portabilă?

O boxă portabilă va avea întotdeauna un port de încărcare, însă acesta nu este suficient. Mai ai nevoie măcar de un port auxiliar sau de un jack de 3.5 mm pentru a-ți putea conecta telefonul, tableta sau laptopul la boxă în cazul în care nu funcționează conectarea prin Bluetooth.

Boxa portabilă trebuie să fie rezistentă la apă și praf?

Cu siguranță da. Cuvântul „portabilă” ne indică faptul că boxa va fi plimbată prin diverse locuri, inclusiv în aer liber. Din acest motiv, caută un model care să fie rezistent la praf și apă. Această caracteristică este reprezentată prin clasificarea IP67, dar mai găsești și sub forma IP68 sau IPX7.

Acestea sunt cele mai importante criterii de selecție pentru o boxă portabilă performantă și de calitate. Dacă vrei ceva în plus, mai poți verifica versiunea Bluetooth (majoritatea vin cu versiunea 4, însă există și câteva modele noi care vin echipate cu Bluetooth 5) și dacă are sau nu funcții smart (cea mai căutată fiind funcția de comandă vocală).

Sursă foto: freepik.com

 
1124 vizite
Distribuie pe