Locale Altele
Duminica, 27 Noiembrie 2022
Dum, 27 Nov 2022
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cum poți face economie la mâncare pe timp de criză? 3 metode ce îți vin în ajutor
SM Online  - Marti, 4 Octombrie 2022

Trăim vremurile în care inflația a ajuns la cote maxime, în ceea ce privește alimentele pe care le consumăm. Nu mai putem ieși dintr-un magazin alimentar fără să cheltuim cifre ce conțin două zerouri la final, motiv pentru care, însăși gătitul acasă a devenit o metodă scumpă de a supraviețui alimentar.

Totuși, în ciuda costurilor ridicate din magazine, gătitul rămâne, chiar și în vremurile de criză, cea mai ieftină soluție de hrănire.

Precum, preferințele specifice la mâncare sunt, de cele mai multe ori, inoportune de realizat, din cauza costurilor ridicate din această perioadă, ajungem să ne mulțumim doar cu anumite alimente de bază din care putem jongla, astfel încât să ne asigurăm aportul nutritiv zilnic.

Pentru a face față crizei financiare, și a ne asigura în continuare o dietă benefică pentru organismul nostru, este necesar să avem grijă cu alimentele ce sfârșesc aruncate la gunoi, fie din exces de cumpărare, fie că au expirat înainte de a ajunge să fie consumate.

Vrei să faci economie la alimente, dar nu știi de unde să începi? 3 metode care te vor face să dai mai puțini bani pe mâncare

Calculează-ți un buget lunar fix pentru mâncare

Este extrem de tentant, mai ales în zilele în care suntem pe fugă prin oraș, fie la școală, fie la serviciu, să ajungem să ne dăm banii pe diverse gustări ce, nu numai că ne sărăcesc în timp, dar ne și îngrașă puțin câte puțin.

Pentru a deveni calculat cu banii tăi în ceea ce privește alimentația, calculează-ți din suma salarială de care beneficiezi în fiecare lună, și împarte-ți banii astfel încât să-ți stabilești, într-un mod realist, cât de mulți bani poți cheltui pe mâncare, pentru a-ți asigura atât nevoile de bază, cât și pentru a te mai răsfăța din când în când cu câte o cină în oraș. În acest fel, te bucuri și de confortul psihic de a știi că nu cheltui o sumă considerabilă de bani pe mâncare, dar și de plăcerea de a socializa la o masă în oraș cu oamenii dragi  din când în când.

Utilizează un frigider performant

Multe alimente se strică din cauza condițiilor în care sunt păstrate. Alege să investești într-un frigider performant care să-ți păstreze mâncarea preferată în cele mai sigure condiții. Intră pe site-ul celor de la Sensodays.ro - aici găsești aparate frigorifice de înaltă calitate, la prețuri accesibile pentru orice buzunar.

Siguranța unui buget lunar fix dat pe mâncare, provine și din păstrarea alimentelor la temperaturi cât mai scăzute, pentru a le permite acestora să-și păstreze intactă aroma și gustul original.

Grădinăritul

Nu este nevoie să te specializezi pe vreo ramură anume a agriculturii, însă, dacă îți dorești să economisești din banii dați pe alimente, poți începe să practici, ocazional, și această formă de a-ți procura mâncarea. Pe lângă sănătatea pură ce ți-o dau roadele proaspetele din grădină, cultivarea acestora poate reprezenta și o sursă de terapie pentru mintea ta. Poți alege să folosești timpul în care plantezi semințele legumelor preferate în grădină, pentru a te conecta la momentul prezent și a uita de griji.

Deciziile luate conștient reprezintă imboldul zilei de mâine. Investește în alegerile importante pentru tine!

Surse foto: pixabay.com.

 
1978 vizite
Distribuie pe