Locale Altele
Duminica, 4 Decembrie 2022
Dum, 4 Dec 2022
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ești din Satu Mare? Află cum poți să te bucuri de colecția ta de viniluri pe computer
SM Online  - Joi, 27 Octombrie 2022

Dacă și ție îți place sunetul de calitate și te bucuri de o colecție de viniluri sau vrei să îți completezi colecția, atunci este important să te bucuri de un pick-up de calitate.

De exemplu, atunci când îți place aspectul unui disc, senzația tactilă, coperta și cum se aud notele muzicale datorită sunetului analog minunat de fluid, poți să descoperi în continuare cum să te bucuri de un pick-up care te poate ajuta să transferi muzica de pe vinil pe calculatorul tău.

Există numeroase configurații de hardware, dar blocurile de bază sunt, de regulă aceleași, respectiv ​​o placă turnantă, o etapă fono, un convertor analog digital, ieșire USB și un computer cu software de înregistrare adecvat. 

Dacă vreunul dintre aceste componente lipsește din ce ai până acum, nu înseamnă neapărat că trebuie să cheltuiești o grămadă de bani pentru a beneficia de un echipament de calitate.

Pare complex, dar sistemul poate fi simplificat. Există multe plăci turnante pe piață cu o etapă fono, convertor analog-digital și ieșire USB încorporate. Acestea, sunt denumite de obicei platane USB și reprezintă o modalitate convenabilă de a transfera muzica de pe vinil în computer. 

De asemenea, echipamentul poate avea, totodată, și un amplificator pentru căști, dacă vrei acest lucru.

În multe situații, fie că este vorba de ascultarea muzicii de pe smartphone-ul tău, de pe computer sau de pe un player de muzică portabil, înregistrările pur și simplu nu se pot auzi atât de bine precum poate reda sunetul un pick-up - cum poți să găsești la altex.ro.

De asemenea, este posibil ca înregistrările mai vechi să nu fi făcut tranziția la digital. Atunci transformarea discurilor de vinil în fișiere digitale devine esențială. De exemplu, poți să-ți transferi toată de colecția ta de viniluri pe calculator, într-un format audio acceptabil pentru calitatea sunetului. 

Mai departe, presupunând că ai un computer, tot ce mai ai nevoie este un software de înregistrare. De aceea, pentru că există multe opțiuni pe piață, unele special concepute pentru înregistrarea de vinil, este important să faci o mică cercetare pe internet pentru a te decide ce vrei mai exact să îți cumperi.

Spre exemplu, pentru a face transferul într-un format audio pe computer trebuie să verifici că echipamentul dispune de egalizare încorporată, astfel încât să poți alimenta ieșirea platanului direct în computer fără a avea nevoie de o etapă nouă în calea semnalului. 

Există, de asemenea, funcții de editare puternice pentru a te ajuta la optimizarea înregistrării. Însă, pentru mulți oameni, chiar și acestea pot reprezenta un pas prea departe din cauza bugetului. 

Dar există și software-uri gratuite pentru așa ceva și pot face treabă destul de bună față de cele care implică un cost suplimentar.

La început, interfața unui pick-up modern poate părea destul de complicată, iar unele dintre funcțiile de editare durează ceva timp, dar investind timp în acest proiect te vei familiariza cu modul în care operează aceste echipamente.

Sursa Foto: Pexels.com

 
1920 vizite
Distribuie pe