Locale Altele
Duminica, 27 Noiembrie 2022
Dum, 27 Nov 2022
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Poate Bitcoin să devină o monedă utilă?
SM Online  - Joi, 10 Noiembrie 2022

În ciuda adoptării ascendente în masă, scepticii tot nu aprobă criptomonedele ca mijloace de tranzacție viabile.

Unii sunt îngrijorați că monedele virtuale, cum ar fi Bitcoin, nu au valoare intrinsecă și sunt foarte volatile, prin urmare nu sunt potrivite pentru a fi folosite ca monede pentru tranzacții. Alții menționează, de asemenea, absența reglementărilor în ce privește Bitcoin, fiind un risc potențial pentru comercianți și consumatori.

Între timp, Bitcoin a continuat să câștige o valoare și o popularitate imensă în ultimii ani. Multe guverne, corporații, comercianți și persoane din toată lumea recunosc și acceptă acum Bitcoin ca plată pentru diverse bunuri și servicii. De asemenea, câștigă din ce în ce mai mult o reputație ca fiind o metodă mai bună de protecție împotriva inflației. Iată motivele pentru care Bitcoin va deveni, fără îndoială, o monedă valoroasă.

Citeste mai mult multe aici dacă doriți să tranzacționați Bitcoin direct prin portofel sau o criptomonedă de renume.

Adoptare globală în creștere

Funcționalitatea unei monede depinde în principal de numărul de persoane care doresc să o folosească pentru a finaliza tranzacții financiare în prezent și viitor. Spre deosebire de monedele fiduciare care câștigă și pierd valoare în funcție de influențele politice și instituționale, prețurile Bitcoin fluctuează în funcție de percepțiile publice. Performanța sa excepțională din ultimul deceniu indică creșterea încrederii investitorilor în Bitcoin ca monedă de tranzacție de încredere și ca depozit de valoare.

Adoptarea de criptomonede crește cu un procent de 100% anual, fiind cu mult înaintea procentului de adoptare a internetului din anii 1990 și începutul anilor 2000. Experții prevăd că criptomonedele vor avea mai mult de 1 miliard de utilizatori până în 2024 dacă ritmul încetinește cu 20%. Capitalizarea de piață a monedei Bitcoin este cea mai mare, stimulând adoptarea în masă de monede virtuale la nivel mondial.

Adoptarea crescută de Bitcoin demonstrează că lumea este gata să folosească această monedă pentru a face plăți și pentru a investi. El Salvador a făcut din Bitcoin un mijloc de plată legal, intrând în istorie pentru că a fost prima țară care a făcut acest lucru. Mai multe companii globale, inclusiv în domeniul financiar, de producție, imobiliar, tehnologic, de asistență medicală, comerț cu amănuntul și comerț electronic, au adoptat deja Bitcoin ca metodă de plată și de investiție.

Ușor de accessat

O monedă ideală ar trebui, de asemenea, să fie ușor de accesat și de tranzacționat. Una din caracteristicile unice ale Bitcoin o reprezintă faptul că este o monedă descentralizată, nereglementată de niciun guvern sau instituție. În schimb, aprovizionarea, circulația și tranzacțiile cu această monedă au loc exclusiv pe blockchain.

Bitcoin reprezintă o rețea de la egal-la-egal la care oricine se poate conecta cu un smartphone și o conexiune la internet. Limitează tranzacțiile doar la cele două părți implicate, eliminând intermediarii. Acest lucru are un impact asupra procesării mai rapide a plăților și a costurilor de tranzacție relativ mai mici, și astfel moneda Bitcoin pare mai fiabilă decât moneda fiat.

Bitcoin a stimulat mai multe oportunități de investiții accesibile investitorilor experimentați și începători din lumea întreagă. Platformele de schimb criptografic sunt afaceri inspirate de Bitcoin, care aduc criptomoneda mai aproape de publicul larg. Ele facilitează tranzacționarea cu Bitcoin și alte oportunități de investiții pentru investitorii instituționali și persoane fizice din întreaga lume.

Spre deosebire de transferurile de bani fiat care solicită oamenilor să meargă la bănci și procesatori de bani, Bitcoin vă permite să transferați și să primiți fonduri în toată lumea în mod liber.

Rezistentă la contrafacere

Contrafacerea este una din caracteristicile critice ale unei monede legale. Spre deosebire de banii fiat pe care oamenii îi pot contraface cu ușurință, Bitcoin beneficiază de măsuri stricte de securitate pentru a garanta că acest lucru nu se va întâmpla niciodată. De exemplu, oferta sa de pe piață este limitată la doar 21 de milioane de jetoane, cu aproximativ 19 milioane deja fabricate.

Tehnologia blockchain care stă la baza Bitcoin verifică și validează toate tranzacțiile pe un registru public digital. Registrul blockchain este criptat și ireversibil, ceea ce face practic imposibil pentru cineva să poată manipula tranzacțiile Bitcoin sau să folosească aceleași jetoane pentru două tranzacții separate. Acest lucru facilitează tranzacțiile la care există suspiciuni, deoarece prezintă mai puține riscuri.

Funcționalitatea monedei Bitcoin ca monedă pentru tranzacții provoacă reacții mixte. Cu toate acestea, adoptarea globală în creștere, simplitatea accesului și securitatea sporită a tranzacțiilor oferă o dovadă adecvată că Bitcoin va deveni incontestabil o monedă valoroasă pentru tranzacțiile zilnice și un depozit de valori pe termen lung.

1255 vizite
Distribuie pe