Locale Altele
Duminica, 27 Noiembrie 2022
Dum, 27 Nov 2022
Pokerul clasic și motivele pentru care l-ai alege
SM Online  - Miercuri, 23 Noiembrie 2022

Cu siguranță ai auzit de persoane care trăiesc din poker sau de jucători profesioniști care au făcut o avere impresionantă din campionatele de poker. Dacă și tu vrei să îți duci existența din bani câștigați la poker sau aspiri spre o carieră de jucător profesionist, întreabă-te înainte dacă acest joc de cazinou se potrivește pentru tine.

După cum poate știi deja, există mai multe variante de poker (Texas Hold`em sau pokerul clasic, Omaha, Seven-Card Stud etc.), cel mai popular fiind Texas Hold`em. Poate pentru tine este potrivit Texas Hold`em în timp ce alte persoane se pliază mai bine pe Omaha sau pe videopoker. De asemenea, pentru unii este mai ușor să joace online, iar alții se descurcă mult mai bine într-un cazinou terestru.

Înainte de a porni pe drumul unei cariere în poker, învață regulile de joc, apoi uită-te la jucătorii experimentați cum joacă, iar după aceea încearcă să exersezi și tu pe diverse site-uri care îți permit să joci gratis. Nu juca pe bani reali până când nu cunoști foarte bine regulamentul.

Dacă după o testare a terenului constați că pokerul nu este pentru tine, din fericire, există și alte jocuri din care să faci bani. Trebuie doar să realizezi o cercetare pe platformele cazinourilor online și în mod cert vei găsi un joc care să fie potrivit pentru tine sau mergi pe ceva cu un bonus fara depunere.

Citește mai departe acest articol pentru a afla lucruri interesante despre jocul de poker Texas Hold’em. Astfel îți vei forma o imagine mai amplă și vei putea decide dacă este sau nu pentru tine pokerul clasic.


Jocul de Texas Hold`em

Poate fi jucat atât în cazinouri fizice cât și în cazinouri online. În ultimii ani, tot mai mulți s-au orientat spre jocul online datorită accesibilității mai mari. Texas Hold’em se joacă la fel și la o masă din cazinou și într-o “cameră” de joc online.

Varianta online este recomandată, mai degrabă, pentru începători. Vei afla în continuare de ce.

În primul rând, pentru că miza este mai mică și dacă pierzi, frustrarea va fi mai redusă. La început, mai mult vei pierde decât vei câștiga. În cazinourile reale se joacă totuși pe sume mai mari decât în mediul online și ultimul lucru de care ai nevoie este să pierzi bani mulți învățând.

Ca jucător fără experiență trebuie să joci pe micro mize online cu bănuți pentru blind-uri și nu cu sume de zeci de lei.

În al doilea rând, pentru că structura jocului de poker online Texas Hold’em este aceeași cu cea a jocului live, atâta doar că nu există un dealer. Totul se face electronic ca într-un joc video. Jucătorii de la masa online primesc fiecare câte două cărți și începe jocul. Există o rundă pre-flop pentru check, fold, call și raise.

Scopul este să ai o mână de poker mai bună decât adversarii tăi. Jucătorul câștigător va fi creditat automat cu jetoanele câștigătoare.

Un joc bazat pe matematică și probabilități

Dacă te pricepi la matematică și numere, atunci jocul de poker Texas Hold’em este potrivit pentru tine. Există un element de noroc implicat în jocul oricărei forme de poker, dar jocul se bazează mai mult pe calcularea mâinilor potrivite, a variantelor cele mai bune, pe realizarea în minte a unor statistici care să te ajute să iei cea mai bună decizie.

Dacă nu îți plac matematica și statistica și te gândești la poker doar ca la o sursă de bani atunci ar fi indicat să îți revizuiești decizia pentru că s-ar putea să eșuezi, iar dezamăgirea va fi destul de mare.

Va trebui să înveți noțiunile de bază ale matematicii la masa de poker pentru a reuși să joci Texas Hold’em online.


Răbdarea este un element important

Pe lângă calcule și statistici, ai nevoie și de răbdare ca jucător de poker. Este imperativ să eviți luarea unor decizii aleatorii care contravin strategiei de bază de poker.

Pentru a înțelege mai bine de ce este absolut necesar să ai răbdare, iată următorul exemplu: ai stat online, la calculator, timp de peste o oră și dintr-o dată îți dorești să intri cu all-in pentru că te-ai săturat să aștepți. Aceasta este o decizie pe care o ia doar un jucător agitat, lipsit de calm și control.

Răbdarea și gestionarea bankroll-ului au o importanță foarte mare atunci când joci poker online sau în alt mod.

Adaptează-ți strategia

Cei mai buni jucători de poker știu să-și adapteze strategiile și să schimbe lucrurile la masă. Mereu, jucătorii experimentați dau tonul la noi strategii de joc. Este recomandat să fii la curent cu tot ceea ce se întâmplă în poker la ora actuală.

Dacă acum îți formezi propria strategie de joc sau o copiezi pe cea a unui jucător profesionist, peste cinci ani nu va mai avea aceeași rată de succes. Dacă vrei să câștigi mize mari, trebuie să fii mereu în mișcare, să înveți lucruri noi și să te adaptezi.

Studiază pentru îmbunătățirea jocului

Ajungi jucător bun, profesionist doar dacă ești dispus să muncești din greu și să înveți mereu. Nu este suficient să fii prieten cu matematica și să fii răbdător. E nevoie și de muncă multă și putere de concentrare.

Pe lângă studiul cărților de poker, este important să îți urmărești mâinile din joc, să îți analizezi sesiunile pierdute pentru a vedea unde ai greșit și ce trebuie să faci pentru a nu mai repeta greșeala. Trebuie să îți analizezi și sesiunile câștigătoare.

Stabilirea a ceea ce ai făcut bine și greșit este important pentru a deveni un jucător de poker mai bun.

Concluzie

Așadar, elementele de bază de care trebuie să ții cont înainte să te apuci de poker la modul serios sunt următoarele: matematică, răbdare, multă muncă, putere de concentrare, analiză.

Gândește-te bine dacă poți și dacă ești dispus să faci toate acele lucruri care sunt necesare pentru a deveni un jucător foarte bun de poker.

Dacă crezi că este prea mult pentru tine, atunci poți juca doar pentru distracție, pe mize mici.

323 vizite
Distribuie pe