Locale Altele
Vineri, 3 Februarie 2023
Vin, 3 Feb 2023
Care sunt cele mai populare variante de Blackjack?
SM Online  - Vineri, 30 Decembrie 2022

Deși Blackjackul online pare un joc destul de simplu, realitatea este că există mai multe variante de joc din care să alegi.

La Sloturi pe Tocuri vei putea regăsi mai multe variante ale jocurilor populare de cazino, cum sunt sloturile, Poker, Blackjack și altele. Blackjackul este un joc de cărți foarte popular atât în Europa, cât și în America, iar de-a lungul timpului au început să apară diverse variații ale acestui joc. Hai să vedem care sunt variațiile de Blackjack din care poți să alegi.

Blackjackul American

Alături de Blackjackul European, Blackjackul American este unul dintre cele mai populare variații ale acestui joc, iar jucătorii îl numesc și Blackjackul clasic. Ambele variante ale jocului sunt foarte asemănătoare, având doar mici diferențe în timpul jocului. Spre exemplu, la varianta Americană, dealerul își ia cartea pe care o are cu fața în jos înainte ca jucătorul să decidă dacă mai primește sau nu cărți la mâna sa. Pe lângă asta, mai există și câteva diferențe în ceea ce privește împărțirea unei mâini în două sau dublarea pariului.

Blackjackul American pare să fie varianta aleasă cel mai des de către jucători, din simplul fapt că regulile sunt mai simple, iar avantajul casei(al dealerului în acest caz) este mic. Avantajul casei este undeva la 0.5% la Blackjackul American, însă acest lucru nu îți garantează că vei avea un avantaj semnificativ. Acest avantaj al casei scăzut te ajută doar în cazul în care vei lua mereu decizia corectă, ceea ce este destul de dificil. La urma urmei, nu știi ce cărți vei primi, astfel că șansele tale sunt împărțite.

Varianta Europeană

În varianta Europeană de la Blackjack, dealerul nu va primi cartea care va sta cu fața în jos până când jucătorul nu decide modul în care va juca mâna sa. De regulă, o să observi că la Blackjackul European există mai multe restricții decât la cel American. Diferența dintre cele două tipuri de Blackjack este similară cu cea dintre ruleta Europeană și ruleta Americană. La fel ca în cazul ruletei, și la Blackjackul European șansele tale de câștig sunt puțin mai bune decât în cazul celui American.

Blackjackul European este jucat de obicei cu două pachete de cărți. Fiind mai multe cărți în joc este ceva mai ușor pentru tine să prezici care poate să fie următoarea carte pe care o vei primi. Un avantaj pentru tine ca jucător este că dealerul nu va mai lua cărți atunci când ajunge la 17 puncte, ceea ce îți va oferi ție posibilitatea de a câștiga. În schimb, un dezavantaj semnificativ este că nu vei știi atunci când dealerul are deja 21 de puncte în mână, adică Blackjack. Tradus, acest lucru înseamnă că tu vei putea în continuare să plasezi pariuri în speranța că vei câștiga, deși dealerul deja știe că șansele tale de câștig în acel moment sunt nule.

Un alt avantaj față de Blackjackul clasic sau American este că la cel European Blackjackul te plătește la o rație de 3:2. Acest lucru înseamnă că avantajul casei este doar 0.39%, adică cu aproape 20% mai mic decât la Blackjackul American.

Blackjack cu cărțile pe față

Face Up 21 cum i se mai spune este o variantă a Blackjackului în care dealerul va avea ambele cărți cu fața în sus. Avantajele tale cresc considerabil la această variant[, întrucât în mod normal dealerul va avea o singură carte cu fața în sus. Deși acesta este un avantaj foarte important pentru jucător, acesta este singurul pentru varianta Face Up 21. De fapt, aceasta are mai multe dezavantaje decât avantaje.

Spre exemplu, dacă dealerul ajunge la 17 puncte acesta va continua să mai ia cărți, având o șansă în plus să atingă 21 de puncte. Dacă nimerești Blackjack vei câștiga dublu suma pariată în loc de triplu, iar Blackjackul de la dealer este mai puternic decât Blackjackul tău, astfel că vei pierde în această situație.

Avantajul casei este cel mai mare, și anume 0.69%. Ai și posibilitatea de a avea un avantaj la acest joc și de a scădea avantajul casei considerabil. Ceea ce trebuie să faci este să iei cele mai bune decizii având în vedere cărțile pe care le are dealerul, întrucât poți să le vezi pe amândouă.

Perechi perfecte

Varianta de perechi perfecte de la Blackjack le oferă jucătorilor cărora le plac pariurile mari o nouă oportunitate de a câștiga.

Regulile sunt exact aceleași ca la Blackjackul American, însă există o singură diferență la pariere: la începutul fiecărei mâini pe care o primești ai posibilitatea de a face un pariu extra.

Acest pariu îl plasezi în cazul în care tu consideri că primele două cărți pe care le vei primi vor avea același număr pe ele. Da, este un risc destul de mare, dar și câștigul este pe măsură.

În cazul în care cele două cărți ale tale au aceeași valoare vei câștiga de 5 ori suma pe care ai pariat-o. Dacă cele două cărți ale tale au aceeași valoare și aceeași culoare, dar au simbolurile diferite primești de 10 ori pariul tău inițial. Cea mai mare sumă pe care o poți câștiga este de 30 de ori pariul tău inițial în cazul în care ai 2 cărți identice atât la valoare, culoare, cât și la simbol. Aceasta se numește perechea perfectă și este posibil deoarece se folosesc mai multe pachete de cărți la joc. Este destul de simplu de înțeles, iar dacă vrei să îți asumi un risc în plus să câștigi o sumă mare o poți face la această variantă.

Concluzie

Îți sugerez ca în cazul în care vrei să joci variante diferite de Blackjack să apelezi la un cazino online și nu la unul fizic. Cazinourile fizice vor avea doar câteva variante clasice de Blackjack și rareori vei regăsi varianta de perechi perfecte sau de Face Up 21. Bineînțeles, mai există și alte variante de Blackjack pe care te las să le descoperi chiar tu la cazinoul tău favorit. Mult succes!

1801 vizite
Distribuie pe