Locale Altele
Duminica, 3 Martie 2024
Dum, 3 Mar 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
5 greșeli pe care trebuie să le evite pasionații de pariuri sportive
SM Online  - Miercuri, 4 Ianuarie 2023

Pariurile sportive reprezintă un hobby special, în care poți evolua de la an la an. Cheia progresului constă în aprofundarea noțiunilor specifice, în identificarea greșelilor făcute și evitarea repetării lor, în fructificarea avantajelor oferite de agenții.

În multe cazuri, se poate solicita suport chiar de la angajații operatorului, prin intermediul unor secțiuni precum Superbet contact.

Nu este deloc simplu să ai succes în betting, iar acest lucru este relevat de un sondaj cu un rezultat de-a dreptul șocant: 93% dintre pariori sunt pe minus. Totuși, statistica amintită nu ar trebui să îi sperie pe cei care își doresc să înceapă să parieze. Ei vor avea șanse mari să facă parte din procentul celălalt, de 7%, dacă vor reuși să evite cele mai importante greșeli repetate de pierzătorii care:

Nu înțeleg rolul pariurilor sportive

Mulți joacă la pariuri cu obiectivul declarat de a câștiga bani. Este o premisă cât se poate de greșită. Pariurile sportive trebuie să reprezinte doar o modalitate de distracție, un motiv pentru a trăi și mai intens evenimentele sportive. Cei care se așteaptă să se îmbogățească devin tot mai nervoși pe măsură ce văd că obiectivul rămâne departe și că acțiunile lor au efect invers, adică pierd bani.

Această categorie de pariori este predispusă la dezvoltarea dependenței, pentru că nu reușește să accepte „înfrângerea” și alocă tot mai multe fonduri, pentru a recupera pierderile. Pe de altă parte, cineva care joacă doar de distracție este mai relaxat și poate lua deciziile corecte atunci când are de ales între mai multe selecții cu probabilitate mai mare de câștig.


Nu joacă la agenția potrivită

Unii începători nu știu că sunt diferențe semnificative între agenții și își deschid cont pe prima platformă care le apare în față. Astfel, ei nu beneficiază de ofertele promoționale cele mai avantajoase sau de opțiuni de pariere numeroase sau de cote bune. De exemplu, în cazul unui meci echilibrat, este foarte important ca pariorul să se bazeze pe linii asiatice, însă numai unii operatori oferă această piață cu un număr mare de selecții. Sunt agenții care au doar câteva linii și agenții în care „asiaticele” lipsesc cu desăvârșire.

De asemenea, e posibil ca un jucător să fie foarte bun în a anticipa numărul de cartonașe galbene dintr-un meci. Acest talent este inutil dacă platforma pe care joacă nu oferă pariuri pe cartonașe. Iar exemplele pot continua.

Pariază doar în funcție de cote

Foarte mulți pariori care obișnuiesc să mizeze pe favoriți se orientează numai după cote atunci când aleg meciurile de pus pe bilet. În opinia lor, „nu se poate ca o cotă de 1.20 – 1.40 să nu iasă”, iar pe cote mai mici de 1.20 pot fi puși toți banii din bancă. Ei bine, este suficient să ne uităm pe rezultatele dintr-un weekend din orice competiție pentru a vedea că acest raționament este greșit.

Se întâmplă destul de des ca o cotă mai mică de 1.40 să fie necâștigătoare. Un britanic a pierdut 100.000 de lire sterline pe o cotă de 1.05! În general, cotele foarte mici sunt asociate cu mize mari, iar de cele mai multe ori riscul este mai mare decât beneficiile potențiale.


Pun multe selecții pe bilet

Există și o categorie foarte consistentă de pariori care încearcă să dea lovitura cu cote de trei sau chiar patru cifre, obținute pe bilete cu număr record de selecții. Unii pun pe bilet zeci de selecții cu cote mici, în timp ce alții reduc numărul meciurilor, însă merg pe cote medii și mari. De regulă, miza pentru un asemenea pariu este mică, jucătorul considerând că nu este mare pagubă dacă o pierde, dar, în timp, banii cheltuiți sunt mai mulți decât cei câștigați în eventualitatea puțin probabilă în care un bilet „kilometric” iese.

Chiar și patru selecții sunt prea multe pentru un singur bilet. Pariorii de succes joacă numai bilete cu o singură selecție.


Copiază mecanic pronosticuri

Sunt și pariori cărora le este lene să studieze oferta și care deschid direct site-urile pe care găsesc pronosticuri date de tipsteri. Ei copiază mecanic selecțiile pe biletul lor, fără să analizeze meciul. Nu este o practică recomandată, întrucât și tipsterii greșesc, așa cum se poate vedea din bilanțul oricărui specialist (bilanțul real, nu „cosmetizat”).

O greșeală și mai mare, cea mai mare, este făcută de cei care văd pariurile ca pe o sursă de venit și consideră că este ok să investească pentru a câștiga mulți bani. Ei cumpără ponturi de pe internet și observă apoi că au fost păcăliți. Lumea pariurilor este una pestriță, cu mulți oportuniști. Este adevărat că jucătorii trebuie să învețe din greșeli, dar e important ca prețul lecției să nu fie prea scump.

2147 vizite
Distribuie pe