Locale Altele
Vineri, 9 Iunie 2023
Vin, 9 Iun 2023
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
5 greșeli pe care să le eviți atunci când montezi robineții de apă
SM Online  - Luni, 20 Martie 2023

Realizarea lucrărilor de alimentare cu apă necesită și instalarea robineților în vederea utilizării rețelei. Deși aceste tipuri de lucrări ar trebui realizate de către instalatori specializați, în unele cazuri ele pot fi făcute și în regie proprie, prin alegerea și folosirea robineților potriviți.


Pentru a fi sigur că lucrările sunt făcute în mod corect și că rețeaua poate fi exploatată fără probleme, iată care sunt greșelile pe care ar trebui să le eviți!

Alegerea incorectă a robineților

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face este să alegi în mod incorect robineții și racordurile pentru instalația de apă. Este nevoie să observi cu atenție felul în care arată bateria pentru a putea alege acei robineți și racorduri care se potrivesc cu instalația.

Este o idee bună să faci o poză instalației înainte de a cumpăra accesoriile pentru baterie, pentru a fi sigur că alegi produsele potrivite pentru tine. În același timp verifică dimensiunile conductei și tipul de filet pentru a vă asigura că ați ales robinetul potrivit.

Ignorarea cerinței de a opri alimentarea cu apă

Este imperios necesar să oprești alimentarea cu apă înainte de a te apuca de orice lucrare la nivelul instalației. În caz contrar, există pericolul inundațiilor deoarece apa va curge în momentul în care vei desface componentele bateriei.

Chiar și în ipoteza în care oprești apa este necesar să ai la îndemână lavete pentru curățare, deoarece apa existentă pe conductă se va scurge și va fi nevoie să o cureți. Asigură-te, așadar, că ai oprit robinetul principal de alimentare pentru a fi sigur că instalarea robineților se va face în mod corect.

Lipsa pregătirii suprafețelor

Pentru ca lucrările să se desfășoare în mod corect, este nevoie să pregătești suprafața de lucru. În acest sens este nevoie să cureți foarte bine suprafața și să verifici să nu existe urme de rugină sau de murdărie. Pentru că mediul este umed, este important să ștergi foarte bine zona racordurilor, astfel încât să poți monta noii robineți pe noile racorduri, dacă acest lucru este necesar.

Lipsa strângerii robineților

Pentru ca robineții să funcționeze corespunzător, fără scurgeri și fără alte defecțiuni, este nevoie să ai în vedere strângerea corectă a acestora. Este nevoie să aplici o forță suficient de mare în acest sens, astfel încât să nu permiți apei să se infiltreze și mai apoi să se prelingă la nivelul bateriei.

Lipsa verificărilor după instalare

După instalarea robineților este necesar să faci unele verificări pentru a vedea dacă mai există scurgeri de apă. În cazul în care acestea există, este cazul să reiei lucrările de instalare, pentru a repara problemele. În situația în care nu observi scurgeri de apă înseamnă că lucrarea este corect executată și nu este necesar să mai intervii la nivelul acesteia. Poți verifica cu ușurință dacă mai există scurgeri de apă ștergând cu un șervețel suprafețele. Dacă șervețelul rămâne uscat înseamnă că nu există scurgeri de apă.

Acestea sunt cele mai comune probleme pe care le poți depăși însă dacă alegi să lucrezi în conformitate cu cerințele lucrării. Nu uita că poți oricând să apelezi la ajutorul specializat al unui instalator, în cazul în care consideri că nu poți realiza în mod corect aceste etape.

Nu uita să verifici de fiecare dată ca robineții să fie bine strânși și ca racordurile să fie bine poziționate. Astfel vei obține o lucrare calitativă și sigură, care îți va garanta alimentarea corectă cu apă.

2388 vizite
Distribuie pe