Locale Altele
Duminica, 16 Iunie 2024
Dum, 16 Iun 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ce încălțăminte nu este recomandată de ortopezi
SM Online  - Miercuri, 1 Noiembrie 2023

Încălțămintea modernă pentru femei este caracterizată de o mare varietate. Dar nu toată această gamă este bună pentru sănătate. Ortopezii insistă asupra faptului că, atunci când se alege încălțămintea de damă potrivită și confortabilă, probleme de sănătate precum durerile la nivelul picioarelor, gambelor și spatelui sunt practic excluse.


Despre cum afectează încălțămintea coloana vertebrală și ce modele ar trebui alese, mai detaliat în articol.

Ortopezii despre încălțăminte

Picioarele sunt supuse la mari eforturi în timpul zilei. Călătoriile la serviciu, scările, mersul pe jos, transportul, statul în picioare pentru perioade lungi de timp și altele. Și mulți oameni nici măcar nu se gândesc la modul în care încălțămintea afectează picioarele. Dar un produs selectat incorect poate provoca daune semnificative sănătății.

Doctorii în ortopedie au propria opinie despre ce încălțăminte este cea mai confortabilă pentru mers. Principalul lucru este ca modelele pentru purtare permanentă să nu aibă aceste elemente:

  1. Toc stiletto (cui). Cel mai adesea este înalt, iar uneori vine cu o platformă impresionantă în zona degetelor. Aceasta nu este cea mai corectă încălțăminte pentru picior. Este destul de instabilă și distribuie neuniform sarcina.
  2. Toc înalt. Purtarea permanentă a unor astfel de modele crește șansele de răsucire a piciorului, duce la edeme și deformări în zona degetului mare, la monturi. Iar la tratarea acestora apoi este necesară purtarea de orteze monturi. În plus, pantofii, botinele și cizmele cu toc înalt sunt adesea combinate cu un bot îngust, care strânge degetele, încălcând poziția lor corectă anatomică.
  3. Talpă plată. Absența completă a tocului duce la o poziție incorectă a tălpii, provocând oboseală, picioare plate și alte consecințe neplăcute. Prin urmare, balerinii și mocasinii nu pot fi considerați încălțăminte cu talpă corectă.

Atunci ce încălțăminte să purtați pentru sănătate? În mod optim — încălțăminte ortopedică (terapeutică sau profilactică).

Avantajele încălțămintei ortopedice

Printre acestea se numără:

  • asigurarea unei poziții corecte din punct de vedere anatomic a tălpii, ceea ce duce la o distribuție uniformă a sarcinii pe tălpi, picioare și coloană vertebrală;
  • microclimat confortabil pentru picior datorită utilizării materialelor de înaltă calitate și moderne;
  • posibilitatea de selectare și fabricare a încălțămintei în acord cu parametrii individuali.

Astfel de plusuri permit utilizarea produselor pentru corectarea bolilor sistemului musculo-scheletal. Ce tratează încălțămintea ortopedică? Diferite tipuri de picior plat, picior strâmb congenital, valgus și alte afecțiuni. Catalogul Ortek oferă încălțăminte ortopedică confortabilă de diverse modele și pentru diferite anotimpuri.

Ce fel de încălțăminte recomandă ortopezii

Cum ar trebui să fie încălțămintea? În primul rând, confortabilă. Acest lucru este asigurat de următoarele caracteristici:

  • talpă ușoară și durabilă, dar flexibilă, cu toc mic;
  • materiale de înaltă calitate (piele, piele de căprioară, nubuc etc.), din care se fabrică partea superioară a produsului;
  • supinator bine gândit;
  • fixare fiabilă a călcâiului.

Încălțămintea ortopedică pentru adulți are toate aceste calități. Pentru a afla dacă aveți nevoie de astfel de produse specializate, faceți o programare pentru o consultație la ortoped. Medicul vă va spune cum ar trebui să arate un picior sănătos, va efectua examinările necesare și vă va explica ce înseamnă încălțăminte ortopedică și vă va descrie cerințele pentru un model specializat. De asemenea, puteți consulta managerii magazinului online Ortek pentru sfaturi suplimentare. Ei vă vor ajuta să alegeți și pantofi barbati ortopedici.

Conform materialelor: https://ortek.ro/

1560 vizite
Distribuie pe