Locale Altele
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Mie, 29 Nov 2023
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Operatiile de marire a organului penian, tot mai solicitate si in Romania
SM Online  - Joi, 9 Noiembrie 2023
Operatiile de marire a organului penian, cunoscute si sub numele de faloplastie, sunt proceduri chirurgicale care au ca scop cresterea dimensiunii penisului.

Acestea sunt efectuate din diverse motive, inclusiv:

 • Satisfacerea personala: unele persoane sunt nemultumite de dimensiunea penisului lor si doresc sa o creasca pentru a se simti mai bine cu ele insele.
 • Probleme de performanta sexuala: in unele cazuri, dimensiunea mica a penisului poate duce la probleme de performanta sexuala, cum ar fi dificultatea de a obtine sau mentine o erectie.
 • Probleme medicale: in unele cazuri, dimensiunea mica a penisului poate fi cauzata de o afectiune medicala, cum ar fi sindromul Klinefelter.

In Romania, operatiile de marire a penisului sunt inca in faza de dezvoltare, dar devin din ce in ce mai solicitate. Potrivit unui studiu recent, numarul acestor operatii a crescut cu 20% in ultimii cinci ani.

Exista mai multe tipuri de operatii de marire a organului penian, fiecare cu propriile avantaje si dezavantaje. Cele mai frecvente tipuri sunt:

 • Operatia de alungire a penisului: aceasta procedura implica intinderea ligamentelor care sustin penisul. Acest lucru poate duce la o crestere a lungimii penisului de pana la 2-3 cm.
 • Operatia de ingrosare a penisului: aceasta procedura implica implantarea de grasime sau de implanturi din silicon in penis. Acest lucru poate duce la o crestere a circumferintei penisului de pana la 1-2 cm.

Ambele tipuri de operatii sunt proceduri chirurgicale majore care implica riscuri, cum ar fi:

 • Hemoragie
 • Infectie
 • Deficit de sensibilitate

De asemenea, este important de retinut ca rezultatele acestor operatii nu sunt intotdeauna permanente. In cazul operatiei de alungire a penisului, ligamentele pot reveni la forma initiala in timp, iar penisul poate reveni la dimensiunea initiala. In cazul operatiei de ingrosare a penisului, implanturile pot fi respinse de organism sau pot fi deplasate in timp.

Inainte de a lua decizia de a efectua o operatie de marire a organului penian, este important sa discutati cu un medic chirurg plastician calificat. Medicul va discuta cu dvs. despre beneficiile si riscurile procedurii si va va ajuta sa decideti daca aceasta este potrivita pentru dvs.

Iata cateva sfaturi pentru a va ajuta sa luati decizia corecta:

 • Faceti-va cercetarile: informati-va despre diferitele tipuri de operatii de marire a organului penian si despre riscurile si beneficiile acestora.
 • Discutati cu un medic chirurg plastician calificat: medicul va va putea oferi informatii suplimentare despre proceduri si va poate ajuta sa decideti daca aceasta este potrivita pentru dvs.
 • Ganditi-va la motivele pentru care doriti sa efectuati operatia: asigurati-va ca sunteti motivat de motivele corecte si ca sunteti pregatit pentru consecintele procedurii.

Operatiile de marire a organului penian pot fi o modalitate de a imbunatati satisfactia personala si de a rezolva problemele de performanta sexuala. Cu toate acestea, este important sa luati decizia corecta si sa fiti constienti de riscurile implicate.

1430 vizite
Distribuie pe