Locale Altele
Miercuri, 21 Februarie 2024
Mie, 21 Feb 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
7 motive pentru care să mergi într-un city break în România
SM Online  - Marti, 30 Ianuarie 2024

Chiar dacă de cele mai multe ori oamenii visează să viziteze destinații exotice sau locuri din străinătate, tu ai putea să iei în calcul și destinații turistice din România. Dacă urmează să planifici o vacanță, însă nu ai stabilit încă destinația, mai jos vei găsi o listă cu motive pentru care să vizitezi țara noastră.

Iată cele 7 lucruri pentru care merită să ai o vacanță în România! 

1. Locuri istorice

România este o țară bogată în istorie, probabil știi asta, de aceea oriunde mergi vei da peste diverse obiective turistice, precum cetăți, castele sau mănăstiri și biserici ctitorite de domnitori. Aceste locuri sunt potrivite pentru pasionații de istorie și cultură.

2. Peisaje superbe

Indiferent de zona pe care o alegi să o vizitezi vei descoperi peisaje frumoase și care te vor impresiona. În funcție de anotimpul în care vei călători sau de pasiunile tale, poți alege să vizitezi un oraș anume, să faci trasee montane sau să mergi la mare, deoarece în România ai posibilitatea să ai experiențe diverse.

3. Mâncare bună

Mâncarea românească este foarte gustoasă, însă călătorind vei putea încerca și descoperi diverse preparate în funcție de zona în care vei merge. Poți căuta review-uri pe google sau întreba localnici pentru a merge în cele mai reușite locații. Românii iubesc mâncarea și vei găsi mâncare bună peste tot, indiferent că mergi la restaurant sau că alegi variante de street food.

4. Prețuri accesibile

Chiar dacă există multe discuții pe această temă, România este o țară destul de accesibilă ca și preț, probabil știi și tu asta, însă diferă foarte mult de locația pe care o alegi, perioada și stilul de viață pe care îl ai. Poți căuta variante de pensiuni car sunt situate la periferie sau în afara orașelor pentru a plăti mai puțin.

5. Evenimente culturale

În funcție de lucrurile care te pasionează, poți găsi diverse evenimente culturale la care poți participa mai ales vara, precum festivaluri de muzică sau teatru, concerte sau alte opțiuni. Probabil știi că în anul 2023 Timișoara a fost Capitală Culturală Europeană, de aceea merită să fie vizitată. Dacă îți dorești să faci o excursie în acest oraș și să explorezi orașul în ritmul tău, ai putea face închirieri de mașini în Timișoara de pe wlc.ro și astfel te vei bucura de o experiență completă.

6. Experiențe unice

Ai putea căuta atracții inedite în funcție de zona pe care o alegi să o vizitezi, precum piste de bob, călătorii cu Mocănița sau alte experiențe autentice de care te poți bucura în România.

7. Drumuri care traversează munții

Sunt destul de cunoscute peste tot în lume datorită peisajelor inedite pe care le poți vedea, de aceea ar trebui să mergi măcar o dată în viață pe Transfăgărășan, Transalpina sau Transrarău. Indiferent de alegerea făcută fi sigur că nu vei regreta.

De multe ori țara aceasta nu este valorificată la adevărata ei valoare, de aceea ar fi indicat să încerci și vacanțele aici. În funcție de preferințele personale alege o destinație care să te atragă și care să te ajute să îți creezi amintiri.

Sursă foto: freepik.com

 
1609 vizite
Distribuie pe