Locale Altele
Duminica, 21 Aprilie 2024
Dum, 21 Apr 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Suferi de reflux gastroesofagian? Acest aliment poate fi un aliat de încredere pentru tine!
SM Online  - Marti, 19 Martie 2024

Arsuri la stomac, regurgitare acidă, dureri în piept și dificultăți la înghițire - aceste simptome sunt familiare pentru tine? Atunci, cel mai probabil suferi de reflux gastroesofagian. Dacă dorești să reduci simptomele acestei afecțiuni în mod natural, poți lua în considerare introducerea suplimentelor din plante în alimentația ta.

Potrivit studiilor, unele dintre cele mai bune suplimente pentru digestie sunt cele care conțin aloe vera, fiind un adjuvant popular pentru problemele digestive. Însă, dincolo de tendințele alimentare, te-ai întrebat vreodată ce face această plantă să fie atât de specială și de ce tot mai mulți specialiști în nutriție o recomandă în cazul afecțiunilor precum boala refluxului gastroesofagian? 

Citește în continuare despre cum pot suplimentele cu aloe vera să ajute la reducerea simptomelor asociate cu refluxul gastroesofagian!

Refluxul gastroesofagian (BRGE sau GERD în engleză) este o afecțiune tot mai răspândită. Studiile indică faptul că prevalența BRGE este în creștere în multe părți ale lumii, posibil din cauza schimbărilor în stilul de viață, a alimentației și alți factori de mediu. De pildă, statisticile arată că între 10% și 20% din populația europeană poate fi afectată de BRGE într-o anumită măsură. 

Dar ce este, mai exact, refluxul gastroesofagian?

Boala de reflux gastroesofagian (BRGE) este o afecțiune în care acidul gastric sau conținutul stomacului se întoarce în esofag în mod repetat, cauzând iritare și inflamație. Ocluzia slabă a sfincterului esofagian inferior (LES), un inel de mușchi la joncțiunea dintre esofag și stomac reprezintă adesea cauza principală a refluxului gastroesofagian. Atunci când LES nu se închide corespunzător, acidului gastric îi este permis să se reverse înapoi în esofag, provocând simptome neplăcute. 

Simptomele BRGE pot varia de la arsuri la stomac și senzație de arsură în spatele sternului (piept), până la regurgitare acră, durere în gât, dificultăți la înghițire și chiar tuse cronică. Aceste simptome pot fi mai severe după mese sau atunci când persoana se culcă. 

Tratamentul pentru BRGE implică adesea modificări ale stilului de viață, cum ar fi pierderea în greutate, evitarea alimentelor și băuturilor care pot agrava simptomele, dormitul cu capul ridicat și utilizarea de medicamente antiacide sau inhibitori ai pompei de protoni pentru a reduce producția de acid gastric. Însă, atunci când nu este vorba de cazuri foarte grave și persoana în cauză preferă o abordare mai holistică a acestei afecțiuni, anumite suplimente alimentare pot deveni aliați de încredere împotriva simptomelor refluxului gastric.

De pildă, aloe vera, recunoscută pentru calitățile sale terapeutice, oferă numeroase beneficii pentru sănătatea digestivă. Aloe este o plantă suculentă originară din regiunile calde și uscate, având frunze lungi și carnoase. Acestea conțin un gel transparent, bogat în substanțe active, cum ar fi vitaminele, mineralele și enzimele, fiind recunoscută pentru capacitatea sa de a calma iritațiile și inflamațiile la nivelul tractului digestiv. Datorită acestor proprietăți, planta de aloe este considerată a fi un aliat de încredere în promovarea sănătății digestive. 

Potrivit unui studiu recent, publicat în Journal of Traditional Chinese Medicine, consumul regulat de aloe vera ar putea avea un efect benefic asupra reducerii simptomelor refluxului gastric, inclusiv a arsurilor la stomac și a regurgitării acide. De altfel, conform Medical News Today, sucul sau gelul de aloe vera poate aduce beneficii semnificative sănătății digestive. Aceste produse pot contribui la calmarea și susținerea mucoasei tractului gastrointestinal, oferind astfel posibilă alinare în cazul unor probleme digestive precum refluxul acid, sindromul intestinului iritabil sau ulcere. În plus, aloe vera este asociată cu alte beneficii, cum ar fi proprietăți antiinflamatoare, activitate antioxidantă, susținerea sistemului imunitar, menținerea sănătății orale, precum și proprietăți vindecătoare pentru piele, toate datorită conținutului său bogat în nutrienți.

Cu atâtea beneficii de necontestat, probabil te întrebi cum poți introduce aloe vera în alimentația ta? Printre cele mai populare variante se numără:

Suplimente alimentare 

Cea mai la îndemână metodă de a beneficia de proprietățile plantei de aloe este să o consumi ca supliment alimentar. Sub formă de sucuri sau capsule, produsele din gama de suplimente alimentare de pe Aronia-charlottenburg.ro sunt o alegere excelentă pentru persoanele care suferă de BRGE, dar au un stil de viața activ. Aceste suplimente alimentare sunt bogate în nutrienți și antioxidanți, oferind o calitate superioară și o concentrație optimă de substanțe active, perfecte pentru simptomele refluxului.

Sub formă de gel

Bineînțeles, poți consuma aloe vera și sub formă de gel. Cu peste 200 de vitamine, minerale și antioxidanți esențiali, gelul de aloe are rolul de a menține aciditatea gastrică la niveluri optime, precum și sănătatea întregului sistem digestiv. Poți beneficia de toate aceste avantaje printr-un gel natural și ecologic, perfect pentru ameliorarea simptomelor asociate cu BRGE. Acest gel, extras din pulpa frunzei de aloe vera Barbadensis Miller, este lipsit de aloină, aditivi, conservanți, zahăr adăugat, apă sau coloranți, menținând nealterate beneficiile aloei. Pe Aronia-Charlottenburg.ro poți citi mai multe despre consumul corect al acestui gel, pe care îl poți achiziționa de pe site sau din rețeaua de magazine DM!

Așadar, indiferent de cum alegi să o consumi, planta de aloe vera poate fi un partener de încredere în lupta împotriva simptomelor afecțiunii de reflux gastroesofagian, în timp ce aduce și un aport valoros de nutriție în dieta ta zilnică. Datorită conținutului său bogat de antioxidanți, vitamine și minerale esențiale, aloe vera contribuie la consolidarea sistemului imunitar, oferind protecție împotriva bolilor și infecțiilor. Astfel, integrarea plantei de aloe în rutina ta alimentară poate aduce o creștere a nivelului de energie, susținând sănătatea digestivă și promovând o stare generală de bine.

 
1086 vizite
Distribuie pe