Locale Altele
Miercuri, 19 Iunie 2024
Mie, 19 Iun 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Top 3 vicii atractive pentru tinerii de liceu
SM Online  - Joi, 30 Mai 2024

Anii de liceu sunt, pentru mulți, cea mai frumoasă perioadă a vieții lor. Cu toate acestea, acești ani pot fi umbriți de perioade intense de sentimente negative precum anxietatea, depresia, tristețea profundă indusă de problemele de personalitate, incapacitatea de adaptare socială și multe altele. Astfel, ei neștiind cum să gestioneze aceste trăiri, recurg la gesturi de rebeliune și refugiere în vicii.

În articolul de azi o să discutăm despre trei dintre cele mai des întâlnite vicii în rândul preferințelor adolescenților.

Iată 3 activități periculoase în care se refugiază adolescenții în ziua de azi:

1.  Petrecerile care vin la pachet cu consumul de alcool și substanțe interzise

Petrecerile sunt o parte integrantă a experienței adolescenței pentru mulți tineri și pot avea efecte pozitive asupra vieții lor sociale. Cu toate acestea, unele petreceri pot duce la comportamente periculoase, cum ar fi consumul excesiv de alcool și folosirea de substanțe interzise. Pentru mulți dintre tineri, aceste evenimente reprezintă o modalitate de a se face remarcați, de a petrece timpul cu alții de vârsta lor și de a se relaxa și a scăpa de stresul cotidian. Totuși, în astfel de locuri, pot apărea influențe negative care îi îndeamnă pe tineri în contact cu anumite substanțe nocive ce par extrem de atractive la început. Aceste substanțe pot avea efecte grave asupra dezvoltării creierului și, utilizate la vârste fragede, pot provoca daune ireversibile în organismul lor.

2.  Țigările electronice și vape-urile

În ultimii ani, țigările electronice și vape-urile au câștigat popularitate în rândul adolescenților, în special datorită portabilității acestora, dar și comodității de a le folosi înăuntru. Mulți tineri sunt atrași de aceste dispozitive care consideră că îi fac să pară mai "cool" și îi ajută să se integreze mai ușor în anumite grupuri sociale. Aceștia descoperă țigările electronice de la Merlin cu diverse arome și în culori atractive, iar astfel sunt mult mai tentați să le încerce. Totuși, este important ca ei să conștientizeze că vape-urile conțin adesea nicotină și alte substanțe chimice nocive, iar utilizarea lor poate duce la dependență și la riscuri pentru sănătatea pulmonară. Pe lângă nicotină, acestea conțin numeroase alte substanțe cancerigene care le pot face chiar mai periculoase decât țigările clasice.

3.  Jocurile de noroc

În timp ce jocurile de noroc sunt adesea asociate cu adulții, tot mai mulți adolescenți din țara noastră sunt atrași de acestea. Atât sălile de jocuri fizice, cât și site-urile online reprezintă mari tentații pentru tinerii plictisiți, aflați în căutarea unui strop de adrenalină. Pentru mulți, jocurile de noroc pot părea o modalitate de a-și face proprii bani rapid și simplu sau de a-și demonstra abilitățile, fapt ce le oferă sentimentul de putere. Însă, această activitate poate duce la probleme financiare, dependență și tulburări de sănătate mintală. Unii ajung chiar să fure de la părinți sau apropiați pentru a-și susține această dependență.

Așadar, viața de adolescent nu este una simplă, existând atâtea tentații distructive în jur. Terapia și susținerea celor apropiați sunt vitale pentru a nu ajunge în asemenea situații.

 
213 vizite
Distribuie pe