Locale Altele
Miercuri, 15 Iulie 2020
Mie, 15 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Patru incendii în week-end
Lorena Georgi  - Duminica, 30 Noiembrie 2008

Pompierii sătmăreni nu au fost lăsaţi să se ocupe doar cu protejarea secţiilor de votare împotriva incendiilor, deoarece au avut mult de lucru la sfârşitul săptămânii.
 
Patru incendii au izbucnit sâmbătă şi duminică în judeţul Satu Mare, în fiecare dintre cazuri pabubele ridicându-se la mii de lei.

 

Primul incendiu a izbucnit sâmbătă seara la Ciuperceni, unde s-a aprins coşul de fum al unei case. În ajutorul pompierilor sătmăreni au venit şi voluntarii de al Agriş, care au încercat să localizeze incendiul. Acesta a fost lichidat după 20 de minute, pompierii reuşind să salveze casa în valoare de aproximativ 200.000 lei.

 

La nici o oră după acest incendiu, Staţia de Pompieri de la Negreşti Oaş era anunţată că la Oraşu Nou Vii arde o casă. Militarii au intervenit cu două autospeciale pe strada Principală, unde au  constatat că ardea casa construită din lemn şi chirpici, cu pericol de propagare la locuinţa învecinată. În acest caz, proprietarul casei nu a anunţat incendiul, deoarece a crezut că pompierii nu vor reuşi să ajungă la imobil, drumul spre acesta fiind greu accesibil. Flăcările au fost stinse înainte de miezul nopţii, însă casa de lemn a ars în întregime. Cauza incendiului a constituit-o un scurtcircuit electric produs de un conductor electric defect. Pagubele sunt de 10.000 lei.

 

La puţin timp după miezul nopţii, pompierii sătmăreni au fost din nou alertaţi, de această dată fiind vorba de un incendiu la o bucătărie de vară din Viile Satu Mare. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună şi pompierii sătmăreni au oprit focul în jurul orei 1.30. În incendiu au ars mobilierul din interiorul anexei, geamuri şi structura din lemn a acoperişului. Focul a pornit de la jarul care a căzut din cazanul de lemn. Pagubele sunt evaluate la 15.000 lei.

 

Nici pompierii de la Tăşnad nu s-au plictisit. Duminică dimineaţa ei au intervenit cu două autospeciale în Tăşnad, unde a izbucnit un incendiu la un uscător de cereale al firmei S.C. AGRIND SA Flăcările au fost stinse după aproape patru ore, timp în care au ars aproximativ 100 de kilograme de porumb boabe, depuneri de praf şi deşeuri de porumb. Incendiul s-a datorat supra-încălzirii aparatului de uscat cereale, care s-a defectat pe timpul exploatării. Conducerea firmei s-a ales cu o pagubă de 10.000 lei.

Tags: incendii  judet  pompieri  
2108 vizite
Distribuie pe