Locale Altele
Duminica, 25 Octombrie 2020
Dum, 25 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
2.200 de porci au murit într-un incediu
ISU   - Miercuri, 10 Aprilie 2013

Secţia de Pompieri Carei, a intervenit, marţi la ora 15.52,  cu trei autospeciale de stingere, o autoscară mecanică şi o ambulanţă SMURD, sub comanda  Lt.Col. Dumitru Mateş, comandantul Secţiei de Pompieri Carei, în  localitatea Andrid, str. DJ 196, la Km.10, unde a izbucnit un incendiu la o fermă zootehnică de creştere a porcilor, aflată în proprietatea firmei S.C. Vereş Agro Prod Com S.R.L.

 

Forţele de intervenţie ale Secţiei de Pompieri Carei au ajuns la locul intervenţiei la ora 16.16 şi au constatat că ardea interiorul halei de creştere intensivă de suine porcine , pe aproximativ 2400 m.p.,  cu posibilităţi de propagare la halele învecinate.

 

Datorită faptului că incendiul s-a propagat cu repeziciune la întrega hală şi extizând pericolul să se propage la halele învecinate, din ordinul Inspectorului Şef, Colonel Burz Iulian, la faţa locului s-a deplasat SVSU al comunei Andrid cu autospeciala din dotare, SVSU al comunei Petreşti cu autospeciala din dotare şi o cisternă de 4000 litri cu apă aparţinând de S.C. Gardo Andrid, pentru a-i ajuta pe pompierii militari la lichidarea incendiului.   

 

La locul intervenţiei,  s-a deplasat domnul Prefect Eugeniu Avram împreună cu domnul Inspector Şef Col. Iulian Burz, care a preluat comanda intervenţiei, până la lichidarea incendiului. Incendiul a fost stins la ora 18.10. 

 

Au ars: interiorul halei de creştere intensivă a suinelor pe aproximativ 2400 m.p.  

 

S-au degradat: hala în proporţie de 50%, structura de rezistenţă a construcţiei, acoperişul din panouri sandwich, instalaţia electrică, instalaţia de ventilaţie, instalaţia de apă, instalaţia de furajare, etc.

 

În urma incendiului au murit 2200 de porci de aproximativ 120 Kg.

 

Astăzi, din ordinul Inspectorului Şef, Colonel Burz Iulian, o comisie de cercetare a cauzelor probabile de incendiu, formată din Col. Hauşi Nelu – adjunctul Inspectorului Şef, Col. Sălăgean Vasile – Şef Protecţie Civilă, Lt. Rogoz Cristian – ofiţer din cadrul Centrului Operaţional, Lt. Col.Mateş Dumitru - comandantul Secţiei de Pompieri Carei s-au deplasat la faţa locului pentru a stabili cauza probabilă a incendiului şi valoarea pagubelor.

 

 Update:  Miercuri, la ora 9.00, din ordinul Inspectorului Şef, Colonel Burz Iulian, o comisie de cercetare a cauzelor probabile de incendiu, formată din Col. Hauşi Nelu – adjunctul Inspectorului Şef, Lt. Rogoz Cristian – ofiţer din cadrul Centrului Operaţional, Lt. Col.Mateş Dumitru - comandantul Secţiei de Pompieri

Carei, s-au deplasat la faţa locului pentru a stabili cauza probabilă a incendiului şi valoarea pagubelor la incendiul izbucnit ]n localitatea Andrid, la o fermă zootehnică, aflată în proprietatea firmei S.C. VEREŞ AGRO PROD COM S.R.L.

 

Comisia de cercetare a cauzelor probabile de incendiu, a constatat că  sursa probabilă, a fost un efect termic al curentului electric, produs de un motor suprasolicitat s-au cu defecţiuni,  folosit la  sistemul de ventilare a halei.

Valoarea pagubelor materiale se ridică la suma de aproximativ : 5.000.000 lei.

Prin interventia pompierilor s-au salvat : halele învecinate în valoare de aproximativ  10.000.000. lei.

 

 

1404 vizite
Distribuie pe