Locale Altele
Miercuri, 8 Iulie 2020
Mie, 8 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Drapelul arborat în bernă în memoria victimelor tragediei din Muntenegru
Veronica Hodas  - Miercuri, 26 Iunie 2013

Cu ocazia Zilei Drapelului, în Piața 25 Octombrie a avut loc miercuri ceremonia de arborare a drapelului, eveniment la care au participat oficialitățile locale și cadre militare active şi în rezervă.

 Prefectul Eugeniu Avram a citit Hotărârea de Guvern prin care se declară ziua de 26 iunie 2013 ca fiind zi de doliu național în semn de respect față de victimele accidentului care a avut loc în Muntenegru, după care, tricolorul a fost arborat în bernă și toți cei prezenți au ținut un moment de reculegere.

 

Deoarece primarul municipiului, Dorel Coica, nu a putut fi prezent la acest eveniment, a transmis un mesaj prin intermediul presei:

 „Drapelul tricolor românesc, alături de stemă şi imn, reprezintă un însemn naţional important al neamului nostru. El are o tradiţie populară şi creştină, precum şi una revoluţionară. Ziua de 26 iunie a fost proclamată prin lege în anul 1998 Ziua Drapelului Naţional.

 

Această zi trebuie marcată de către autorităţile publice şi de celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei patriei, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

 Drapelul Național amintește fiecărui cetățean român datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea si independenţa României.

 

Unirea Principatelor Romane de la 24 ianuarie 1859, măreţele momente ale istoriei noastre, Independenta din 1877 si Marea Unire din 1918, luptele purtate in cele doua razboaie mondiale, s-au desfășurat toate sub semnul Drapelului Național. Este de datoria noastră sa ne aplecăm mereu asupra trecutului și să respectăm eroismul înaintaşilor.

 Privind în trecut, dar si la prezent, putem spune ca Drapelul Național este primul simbol care ne așează pe toți la un loc. Cu această ocazie urez tuturor românilor "La mulţi ani!", îi îndemn să arboreze şi să cinstească, aşa cum se cuvine, Tricolorul Românesc!"

 Și la Carei au avut loc manifestări,  la Catedrala „Eroii Neamului”, unde un sobor de preoți, în frunte cu protopopul Marian Crainic, au ținut un moment solemn în memoria victimelor din accidentul petrecut în Muntenegru soldat cu moartea a 18 români.

1138 vizite
Distribuie pe