Locale Altele
Marti, 24 Noiembrie 2020
Marti, 24 Nov 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Carne cu dioxină la Satu Mare, sanitar-veterinarii fac verificări
Florin Răchitan  - Joi, 11 Decembrie 2008

Mai multe tone de carne de porc contaminata cu dioxina, provenind din Irlanda, au ajuns in judetul Satu Mare, fiind importate de o firma din Cluj.
 

Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Cluj a dat, miercuri, o alerta in 24 de judete din tara unde au ajuns mai multe tone de carne importata din Irlanda, in ultimele luni, de catre o firma clujeana, informeaza NewsIn.

Este vorba despre judetele: Arges, Gorj, Vaslui, Alba, Cluj, Caras-Severin, Dambovita, Maramures, Timis, Olt, Bistrita-Nasaud, Prahova, Teleorman, Suceava, Neamt, Sibiu, Mehedinti, Bihor, Ialomita, Vrancea, Hunedoara, Satu-Mare, Bacau si Braila. Directorul adjunct al DSVSA Cluj, Sandea Iacob, a declarat ca este vorba de 40 de tone de carne adusa in doua transe de catre o firma clujeana.

Directorul a mai spus ca DSVSA Cluj nu avea cum sa stie daca marfa adusa din Irlanda ar putea fi contaminata cu dioxina, deoarece, fiind vorba de comert intracomunitar, testele se fac aleatoriu.

 

Potrivit ANSVSA, cele 40 de tone de carne de lucru din Cluj au fost distribuite in 24 de judete la 36 de firme, iar din totalul cantitatii s-au gasit 4.373 kg.

 

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Satu Mare, Corneliu Ceică, a declarat că inspectorii instituţiei fac verificări la toate firmele din judeţ care prepară şi distribuie produse din carne, dar până acum nu au găsit nici urmă de dioxină. Verificările continuă, după ce s-a dovedit că loturile de carne de la firmele mai mari nu au fost contaminate.

 

Dioxina este o substanţă care în cantităţi mari poate provoca şi cancer, dar specialiştii din România susţin că cei care au consumat carne contaminată în ultimele luni nu au fost expuşi unui asemenea risc, deoarece cantitatea de dioxină din carnea preparată este neglijabilă.

Tags: dioxina  carne  porc  
1687 vizite
Distribuie pe