Locale Altele
Duminica, 31 Mai 2020
Dum, 31 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Parteneriat între ISU „Someș” Satu Mare și Organizația Caritas
Veronica Hodas  - Vineri, 13 Septembrie 2013

La Sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” al Județului Satu Mare s-a semnat joi, Convenția de parteneriat în domeniul situațiilor de urgență cu Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare.

 


Conveția a fost semnată de directorul general al Organizației Caritas, Terezia Lochli și inspectorul șef al ISU „Someș” Gheorghe Dan. Terezia Lochli a declarat că acest parteneriat este un pas important pentru organizație.

 


Obiectivele convenţiei de parteneriat sunt colaborarea activă şi punctuală în procesul de informare, instruire şi educare a membrilor comunităţilor urbane şi rurale, tipurile de riscuri specifice României, modul de comportare predezastru, la dezastru şi postdezastru, prin: tipărirea şi distribuirea unor materiale de informare preventivă, sesiuni de instruire, informare şi educare la nivelul comunităţilor, inclusiv a elevilor şi personalului didactic în comunităţile în care Asociaţia Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu Strategia  de informare şi educare publică în domeniul situaţiilor de urgenţă a guvernului , exerciţiile practice de simulare a unor tipuri de dezastre.

 


Printre obiective se mai numără și cooperarea, în situaţii de urgenţă, prin intervenţia imediată la nivelul comunităţilor afectate, în conformitate cu atribuţiile celor două părţi, dezvoltarea colaborării cu sectorul ONG-uri privind situaţiile de urgenţă și colaborarea în întocmirea de proiecte şi accesarea unor surse de finanţare în vederea susţinerii obiectivelor acestei convenţii de parteneriat.

1117 vizite
Distribuie pe