Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Centrul Sătmarului a rămas fără curent la orele amiezii
Maria Muller  - Marti, 24 Septembrie 2013

Locuitorii din zona centrala a orasului Satu Mare au ramas fara curent electric mai bine de o ora si 30 de minute. O parte dintre acestia vor ramane cel mai probabil pana maine fara energie din cauza unei defectiuni in subteran la instalatia electrica din zona respectiva.

 

In tunelul care adaposteste cablurile electrice situat in perimetrul Cap Pod Decebal, în faţa Băncii „Ion Ţiriac” s-a aprins in aceasta dimineata un cablu vechi de zeci de ani, în urma supraîncălzirii acestuia. Izolatia termica a cablurilor a ars mocnit pana la venirea  pompierilor, care au intervenit in subsol si au lichidat incendiul.
 

 

Pe o portiune de cel putin 6 metri cablurile au fost deteriorate, iar înlocuirea lor necesită ore întregi de muncă din partea angajaţilor Electrica. Au rămas fără curent electric câteva mii de apartamente, dar şi instituţiile din Palatul Administrativ, precum şi băncile din centrul oraşului.

 
La faţa locului s-au deplasat primarul şi viceprimarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, respectiv Radu Roca, ei solicitând urgentarea lucrărilor de repunere în funcţiune a reţelei electrice.


În jurul orei 13, muncitorii de la Electrica au reuşit să lege câteva cabluri neafectate de incendiu, astfel că energia electrică a revenit în cea mai mare parte a gospodăriilor şi instituţiilor din zonă, dar celelalte mai trebuie să aştepte finalizarea intervenţiei, care ar putea dura chiar câteva zile.

2200 vizite
Distribuie pe