Locale Altele
Joi, 2 Iulie 2020
Joi, 2 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Executarea silită a fost suspendată, provizoriu, la Mănăstirea Bixad
Florin Răchitan  - Joi, 7 Noiembrie 2013

Într-o stare de tensiune ce risca să degenereze într-un conflict major, un executor judecătoresc a început joi procedurile de executare silită pentru retrocedarea unor imobile din incinta Mănăstirii Bixad către Biserica Greco-Catolică, dar acţiunea a fost suspendată în ultimul moment, în baza unei cereri a Consiliului Judeţean, aprobată de Judecătoria Negreşti-Oaş.

 

Încă de dimineaţa, un număr de aproximativ 200 de bixădeni, dar şi creştini ortodocşi veniţi din alte regiuni ale judeţului, însoţiţi de preoţii lor, au format un lanţ uman în jurul mănăstirii, în încercarea de a împiedica accesul executorului judecătoresc.

 

Acesta a reuşit până la urmă să intre în incinta mănăstiri cu ajutorul celor 100 de poliţişti şi 100 de jandarmi trimişi la faţa locului, care au forţat intrarea şi au spart lanţul viu al bixădenilor.

 

În timp ce reprezentanţii cultului greco-catolic efectuau măsurătorile pentru delimitarea spaţiilor retrocedate, la faţa locului au sosit reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Satu Mare, care au prezentat o decizie Judecătoriei Negreşti-Oaş privind suspendarea provizorie a executării silite, astfel că acţiunea s-a încheiat fără urmări juridice definitive şi fără atrocităţi.

 
 

Redăm în continuare comunicatul de presă al Consiliului Judeţean Satu Mare în legătură cu acest subiect:

 

În data de 7 noiembrie 2013 a avut loc executarea silită a unor hotărâri judecătoreşti, constituind titluri executorii, privind predarea unor bunuri imobile constând în construcţii şi teren aferent situate în localitatea Bixad, strada Preventor (unde actualmente funcţionează Mănăstirea din Bixad) către Biserica Română Unită cu Roma Greco-Catolică Baia Mare.

 

Tot în 7 noiembrie printr-o încheiere, Judecătoria Negreşti-Oaş a decis suspendarea provizorie a tuturor formelor de executare silită pornite în dosarul execuţional numărul 1006/2012 până la soluţionarea cererii de suspendare a executării silite, cerere formulată de către Judeţul Satu Mare în dosarul numărul 1607/2013 a Judecătoriei Negreşti-Oaş. Încheierea de admitere a suspendării provizorii este executorie, nefiind supusă nici unei căi de atac. 

1194 vizite
Distribuie pe