Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Autospeciale noi de intervenţie pentru pompierii din şase judeţe
Veronica Hodas  - Luni, 20 Ianuarie 2014

Ca parte a proiectului „Îmbunătățirea dotării cu echipamente a bazelor operaționale pentru intervenții în situații de urgență din Transilvania de Nord”, finanţat din fonduri ale Uniunii Europene,  luni a avut loc în Piaţa 25 Octombrie din Satu Mare predarea unui număr de şase autospeciale noi de intervenţie către reprezentanţii inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele din Nord-Vestul Transilvaniei.

Autospecialele sunt de fabricaţie poloneză şi, împreună cu alte mijloace şi echipamente de intervenţie achiziţionate anterior, au costat în total 13 milioane de euro. Acestea vor asigura un timp de intervenție la locul accidentelor/ dezastrelor până la 16 minute în zonele rurale și 8 minute în zonele urbane.

La ceremonia de predare a maşinilor de intervenţie au participat reprezentanţii celor şase inspectorate pentru situaţii de urgenţă din Regiunea de Nord-Vest, o delegaţie a fabricantului polonez, precum şi autorităţile judeţene, în funte cu prefectul şi subprefectul Eugeniu Avram, respectiv Cristian Sasu, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi vicepreşedinţii Mircea Govor şi Rudolf Riedl.

„Este binevenit acest sprijin de care beneficiem, deoarece autospeciala va contribui la optimizarea timpilor operativi și la bunul mers al lucrurilor la intervenţii. Este o autospecială de capacitate medie, cu modul pentru prim ajutor. Maşinile sunt robuste și le depășesc în calitate pe cele care le-am primit până acum” - a declarat comandantul ISU „Someş” Satu Mare, colonelul Gheorghe Dan.

La finalul evenimentului au fost înmânat plachete reprezentanților celor şase judeţene beneficiare ale proiectului, iar președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef i-a înmânat colonelului Dan Gheorghe cheia autospecialei repartizate la Satu Mare.

1905 vizite
Distribuie pe