Locale Altele
Marti, 4 August 2020
Marti, 4 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Concurs de tăiat porci, organizat de UDMR sâmbătă la Livada
Veronica Hodas  - Joi, 6 Februarie 2014

Ediţia din acest an a tradiționala competiții de tăiat porci organizată de Uniunea Democrată a Maghiarilor din România se va desfășura sâmbătă în orașul Livada.

Potrivit celor declarate de preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a UDMR, Pataki Csaba, și de primarul oraşului Livada, Piricsi Artur, la concurs s-au înscris 31 de echipe din judeţ, dar şi invitaţi speciali din Ungaria.

La eveniment vor fi prezenți președintele UDMR, Kelemen Hunor, europarlamentarul Iuliu Winkler și vicepreședintele Parlamentului Ungariei, Jakab Istvan.

Porcii vor fi sacrificați conform normelor europene, iar la fața locului vor fi prezenți medici veterinari pentru a examina carnea.

Primarul din Livada a specificat că organizatorii vor asigura concurenților toate condiţiile pentru a duce la bun sfârşit această operaţiune aşa cum cere tradiţia.

Juriul va oferi mai multe premii concurenților, printre care premiul pentru cea mai estetică echipă, cea mai frumoasă șuncă, cel mai lung cârnat, cea mai bună țuică, cel mai bun vin fiert și multe altele.

Programul va începe de la ora 8, iar de la ora 13, când atmosfera va fi deja mai mult decât euforică, cei prezenți vor avea parte de un program artistic susținut de frații Bertics, iar la ora 15 va avea loc premierea câştigătorilor.

738 vizite
Distribuie pe