Locale Altele
Vineri, 21 Ianuarie 2022
Vin, 21 Ian 2022
Ziaristul și scriitorul Ilie Sălceanu a încetat din viață
Florin Răchitan  - Duminica, 16 Februarie 2014

Ziua de duminică s-a dovedit a fi una de doliu pentru presa sătmăreană, după ce am primit vestea trecerii în neființă a uneia dintre cele mai respectate și îndrăgite personalități ale breslei noastre, Ilie Sălceanu, fondator și director editor al cotidianului Informația Zilei.

Probabil nu există vreun sătmărean care să nu-i fi citit măcar unul dintre editorialele scrise în ultimii 20 de ani în paginile celui mai titrat ziar al județului, ideile sale așternute în coloanele publicației influențând în mod hotărâtor opinia publică și întreaga societate sătmăreană postrevoluționară.

Ilie Sălceanu a fost și un prolific publicist, membru al Uniunii Scriitorilor din România, apreciat pentru o serie de romane de succes, precum “Umbra slugerului Theodor”, “Cămaşa morţii” , “Ada Kaleh”,  “Gelin, mireasa din Ada Kaleh”, dar și pentru colaborările cu diferite reviste literare, îndeosebi Steaua.

Ne alăturăm celor care își exprimă regretele pentru pierderea suferită de colegii noștri de la Informația Zilei și transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate, asigurându-l pe prietenul nostru, Mihai Sălceanu, că suntem alături de el, sufletește, în aceste momente dureroase.

1409 vizite
Distribuie pe