Locale Altele
Vineri, 1 Martie 2024
Vin, 1 Mar 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Jandarmeria Satu Mare este în doliu
Jandarmeria Satu Mare  - Marti, 25 Februarie 2014

Jandarmeria Satu Mare anunţă cu tristeţe încetarea din viaţă a domnului colonel Iacob Puiu Florin, comandant al Jandarmeriei Satu Mare (Batalionului 35 Jandarmi Satu Mare) în perioada 1990-2004.

Distinsul nostru camarad de armă, colonelul în rezervă Iacob Puiu - Florin s-a născut la 19 mai 1949 în localitatea Şanţ, judeţul Bistriţa-Năsăud.

A urmat şi absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” Sibiu – specialitatea comandă, Facultatea de Arme Întrunite din cadrul Academiei de Înalte Studii Militare Bucureşti.

În anul 1970 i s-a acordat gradul de locotenent. După absolvirea şcolii militare a fost numit în funcţia de comandant de pluton la Batalionul Jandarmi Maramureş, apoi la Satu Mare şi Şomcuta a îndeplinit diferite funcţii de comandă, până în 1990 când a fost numit comandant al unităţii.

La data de 31.05.2004 a fost trecut în rezervă, bucurându-se pentru o perioadă scurtă de timp de pensia militară. 

Cu durere în suflet regretăm lipsa acestuia, întrucât ne-a fost un comandant de  onoare, un coleg nepreţuit, un prieten de nădejde, un om deosebit, domnul col. Iacob Puiu Florin.

Datorită faptului că mulţi dintre noi l-am cunoscut personal, din prisma relaţiilor de natură profesională, colegială şi chiar prietenească, cu preţuire şi deosebită stimă privim şi realizăm acum uriaşa pierdere a  unui comandant, în care am fi văzut continuate frumoasele virtuţi care îl caracterizau, oferind întotdeauna sprijin fiecăruia dintre noi, militând continuu pentru o societate civilizată şi demnă de tot progresul.

Exprimăm un gând bun familiei şi rudelor d-lui col. Iacob Puiu Florin,  păstrăm un moment de reculegere, cu atât mai mult cu cât unii dintre noi l-am cunoscut îndeaproape şi-l vom aprecia veşnic în amintire…

Marţi, 25 februarie, la Bistriţa Năsăud, jandarmii sătmăreni îl conduc pe ultimul drum pe cel care le-a  fost atâţia ani comandant de  onoare, un coleg nepreţuit, un prieten de nădejde, un om deosebit, domnul col. Iacob Puiu Florin. Fie ca Dumnezeu să-l ierte, să-l aşeze între cei drepţi !

1376 vizite
Distribuie pe