Locale Altele
Marti, 4 August 2020
Marti, 4 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Carnaval cu costume din materiale reciclabile, la Castelul Karolyi
APM Satu Mare  - Luni, 3 Martie 2014

Pentru a marca trecerea de la sezonul de iarnă la cel de primăvară  și pentru a aduce zâmbete pe chipurile copiilor de la Casa de tip familial ”Ștefania” din localitatea Oar, Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare, împreună cu Clubul Rotary, a organizat într-o atmosferă medievală, vineri la Castelul ”Karolyi” Carei,  un bal  mascat cu caracter ecologic și caritabil.

Evenimentul a fost deschis de Elisabeta Bekessy - director executiv APM Satu Mare, care a  adresat un bun venit tuturor celor prezenți și a precizat contextul în care s-a organizat evenimentul și anume obligativitatea asigurării din anul 2015, de către autoritățile publice locale, a colectării selective pe tipuri de deșeuri: hârtie, plastic, sticlă și metal. 

Ca urmare, valorificarea acestora se poate realiza și prin crearea de diverse obiecte vestimentare din aceste materiale, lucruri care pot încânta privirile.

Caracterul caritabil a fost menționat de Szatmari Lajos, președintele Clubului Rotary Satu Mare, care a fost plăcut surprins de ecoul acestui eveniment.

Ramona Antonescu  -  şefa Serviciului Monitorizare de la Instituția Prefectului, a transmis mesajul prefectului Eugeniu Avram și a mulțumit organizatorilor pentru faptul că inițiativa Instituției Prefectului de a lua fiecare instituție publică deconcentrată câte o casă de tip familial sub protecţia proprie și de a  aduce o rază de speranță pentru copiii instituționalizați a fost materializată într-un mod inedit de către APM Satu Mare. 

Prezentarea costumelor paticipante la paradă a  fost realizată în mod inedit de către  ”voluntarul” Ovidiu Matioc de la Radio Transilvania, care a moderat desfășurarea acestui eveniment ecologic și caritabil.

Parada costumelor realizate din materiale reciclabile pe acordurile muzicale transmise de formația de muzică veche „Carmina Renascentia” din Carei, a încântat privirile tuturor celor prezenți, dar mai ales a copiilor de la casa de tip famial ”Stefania” care au observat numeroase personaje de poveste: Clopoțica, Peter Pan, prinți, prințese, ciclopi, indieni, mușchetari.

Ținutele realizate din diverse materiale reciclabile (hârtie, plastic, deșeuri textile), au fost confecționate de liceenii din Satu Mare și Carei de la: Colegiul Național "Mihai Eminescu" Satu Mare, Colegiul Național "Ioan Slavici" Satu Mare, Colegiul Național "Kolcsey Ferenc" Satu Mare, Liceul Tehnologic "Simion Bărnuțiu" Carei, Liceul Teoretic German "Johann Ettinger" Satu Mare, Liceul de Arte "Aurel Popp" Satu Mare, Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu" Carei, Liceul Reformat Satu Mare, Liceul Teologic Romano-Catolic "Ham Janos" Satu Mare, Liceul Romano-Catolic "Josephus Calasantius" Carei, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară "George Emil Palade" Satu Mare, Colegiul Tehnic de Transporturi și Telecomunicații ‚”Ion I. C. Brătianu” Satu Mare, Liceul Teoretic Carei, Colegiul Tehnic "Elisa Zamfirescu" Satu Mare, Colegiul Economic ”Gheorghe Dragoș” Satu Mare.

Juriul format din Elisabeta Bekessy, Szatmari Lajos și Sorina Tulan de la Clubul Rotary a avut o sarcină greu de îndeplinit, având în vedere ingeniozitatea cu care au fost realizate costumele, dar în final, după revederea tuturor costumelor, au înmânat trofeele câștigătorilor: broscuța și puiuțul realizat de elevii de la Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu” Carei, ciclopilor de la Liceul de Artă ”Aurel Popp” Satu Mare și Prințesei Eco și Prințului Eco de la Colegiul Național ”Ioan Slavici” Satu Mare. De menționat este faptul că toate costumele prezentate vor putea fi văzute într-o expoziție toată luna martie în holul Complexului de Educație Ecologică ”Casa Verde”.

În urma aprecierii costumelor realizate și înmânarea diplomelor de participare tuturor liceelor care au răspuns afirmativ la solicitarea organizatorilor, Szatmari Lajos a predat într-un cadru festiv surpriza pregătită pentru copiii de la Casa ”Ștefania”: o combină frigorifică ce a fost achiziționată prin licitarea costumelor realizate de către liceeni.

Totodată, ca un bonus pentru toți participanții, Clubul Rotary va asigura contravaloarea excursiei la Salina Turda din 15 aprilie, la care vor participa toți liceenii care au pregătit costume din materiale reciclabile alături de copiii de la Casa de tip familial ”Ștefania” din Oar.

8433 vizite
Distribuie pe
Pop Raluca
Cum am putea cumpara un costum din materiale reciclabile
2016-04-07 16:16:46