Locale Altele
Sambata, 14 Decembrie 2019
Sam, 14 Dec 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Nu mai primim gaz rusesc, dar încă nu îngheţăm
Lorena Georgi  - Joi, 8 Ianuarie 2009

Ucrainenii au oprit miercuri dimineaţa furnizarea de gaze naturale care intrau în România prin staţia de la Medieşu Aurit, lăsând, astfel, România, fără gaz provenit din Rusia.
 
La ora 10, prefectul Radu Bud a convocat o şedinţă cu factorii responsabili în domeniu, la întrunire fiind prezenţi şeful Transgaz Satu Mare, Dumitru Godâncă, directorul Centrului Operaţional E.ON Gaz Satu Mare, Vasile Andreica, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş al judeţului, colonelul Gheorghe Strâmb, şi subprefectul Octavian Lazin.

Prefectul a declarat că  sătmărenii nu au motive de îngrijoare deoarece presiunea gazelor naturale este constantă şi nu vor exista probleme majore.

 

"Deocamdată, presiunea în staţia de la Medieşu Aurit este constantă, de 40 de bari, fiind aproximativ aceeaşi ca şi înainte ca Ucraina să sisteze furnizarea de gaze. În cursul zilei de azi presiunea se va egaliza cu cea din interiorul ţării, iar gazul va curge invers, dinspre zona centrală spre zona de Vest şi de Nord-Vest", a precizat prefectul.
 

Potrivit unui comunicat de presă remis de către Instituţia Prefectului, şefii Transgaz şi E.On Gaz Satu Mare au afirmat că nu există motive de îngrijorare în rândul populaţiei privind alimentarea cu gaze naturale, mai ales că principalii consumatori industriali din judeţ, printre care Electrolux, Draxlmaier şi UNIO nu lucrează cu cantităţi mari de gaze naturale, iar unii dintre ei nici nu şi-au început încă activitatea.

 

Surse neoficiale din cadrul E.ON Gaz România ne-au declarat că avem noroc, deoarece una dintre conductele prin care ruşii livrează gaze naturale Franţei trece chiar prin zona noastră, astfel încât, din considerente de diplomaţie politică, Rusia nu-şi permite să agraveze situaţia.

 

Cu toate că deocamdată nu sunt probleme, şefii Transgaz şi E.On Gaz recomandă sătmărenilor să aibă o abordare cumpătată în privinţa consumului de gaze naturale.

Tags: mediesu aurit  gaz  ucraina  
1296 vizite
Distribuie pe