Locale Altele
Luni, 18 Octombrie 2021
Luni, 18 Oct 2021
Plantări de puieţi de stejar în fosta groapă de gunoi din Urziceni
APM Satu Mare  - Marti, 1 Aprilie 2014

Cu ocazia Zilei Mondiale a Păsărilor, în cadrul campaniei de plantări de puieți inițiată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare și Direcția Silvică Satu Mare, la Urziceni a avut loc marţi plantarea unui număr de 100 puieți de stejar pedunculat pe suprafața fostului depozit de deșeuri din localitate, cu sprijinul Primăriei Urziceni și a școlii din localitate.

La deschiderea evenimentului, Elisabeta Bekessy - director la Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare, a prezentat semnificația zilei de 1 aprilie în contextul Lunii Pădurii, iar Adrian Ștef - președinte al Consiliului Județean Satu Mare, a deschis lucrările de plantare subliniind importanța acestei acțiuni care va asigura un habitat corespunzător păsărilor și, de asemenea, și-a exprimat bucuria că la această acțiune participă un număr mare copii.

Ca mulțumire, copii au pregătit desene cu ocazia Zilei Mondiale a Păsărilor, exprimându-și bucuria că pot participa la crearea acestei oaze de verdeață. Miercuri va avea loc o nouă acțiune de plantare în localitățile Livada și Turț.1140 vizite
Distribuie pe