Locale Altele
Joi, 23 Septembrie 2021
Joi, 23 Sept 2021
Hannes Swoboda: „Satu Mare poate fi un model pentru Europa”
Florin Răchitan  - Miercuri, 7 Mai 2014

Aflat în vizită în judeţul Satu Mare, la invitaţia europarlamentarului Ioan Mircea Paşcu, liderul socialiştilor europeni, Hannes Swoboda, s-a arătat încântat de tot ce a văzut aici, afirmând că regiunea noastră ar putea fi un model nu doar pentru ţară, ci şi pentru toată Europa.

Înaltul oaspete a vizitat Ţara Oaşului, Castelul Karolyi din Carei şi fabrica Unio din Satu Mare, dar a avut întâlniri şi cu reprezentanţii conducerii judeţului şi municipiului Satu Mare.

În cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o la Satu Mare, Hannes Swoboda a afirmat că „Satu Mare nu este un paradis, dar în mod evident se străduieşte să rezolve toate problemele, iar convieţuirea dintre diferitele etnii de aici este un bun exemplu de urmat, deoarece constituie însăşi esenţa Europei. Sunt impresionat de faptul că aici se păstrează tradiţiile, dar în acelaşi timp se fac eforturi pentru modernizare, de aceea regiunea poate fi un model atât pentru România, cât şi pentru toată Europa. Văd un potenţial imens mai ales în dezvoltarea turismului în această zonă”.

El a avut cuvinte de lauda atât la adresa colegului său din Parlamentul European, Ioan Mircea Paşcu, despre care nu are dubii că va fi ales pentru un nou mandat, cât şi despre Guvernul PSD, formaţiune politică ce face parte din marea familie a socialiştilor europeni.

„România încă nu are imaginea pe care o merită. Probleme există, dar s-a făcut mult pentru rezolvarea lor, mai ales în mandatul Guvernului Ponta, care foloseşte din ce în ce mai eficient fondurile europene pe care le primeşte ţara dumneavoastră. Ajunge doar să urmăriţi cifrele din ultimii doi ani, pentru a vedea creşterea evidentă a sumelor care vin de la Uniunea Europeană” – a declarat liderul socialiştilor europeni.

Acesta şi-a exprimat disponibilitatea de a fi „ambasador de onoare al României” şi a dat asigurări că va susţine cauza ţării noastre şi a Bulgariei, pentru ca acestea să intre cât mai repede în Spaţiul Schengen.

„Nu există nici un motiv real pentru ţinerea României şi Bulgariei în afara Spaţiului Schengen, în afara de populismul unor politicieni europeni care vor să-şi facă astfel capital electoral în propriile lor ţări. Sunt convins că problema se va rezolva după alegerile europarlamentare din 25 mai, iar România şi Bulgaria vor adera la Schengen încă în acest an. Pentru asta, însă, ar fi nevoie ca preşedintele Traian Băsescu să arate imaginea reală a Românei în Europa, aşa cum am văzut-o eu aici, nu oglindirea conflictelor politice interne în care se implică depăşindu-şi atribuţiile” – a concluzionat Hannes Swoboda. 

684 vizite
Distribuie pe