Locale Altele
Vineri, 18 Iunie 2021
Vin, 18 Iun 2021
Atac aerian simulat la Satu Mare
Veronica Hodas  - Joi, 25 Septembrie 2014

La Satu Mare a avut loc joi, un exercițiu de alarmare pentru un atac aerian, iar la ora 11.00,  timp de două minute au sunat 54 de sirene amplasate pe clădirile din oraș.

În urma „atacului aerian” au luat foc Casa de Cultură a Sindicatelor, iar Palatul Administrativ a început să se dărâme. Așadar, în acest caz au fost solicitate forțele specializate ale ISU „Someș” Satu Mare și echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță, SMURD, dar și voluntari de la Asociația „Multisilva” Satu Mare pentru a salva victimele rănite în urma atacurilor aeriene. 

Echipa pirotehnica de la ISU „Someș” au dezamorsat un oboz mortier care a rămas neexplodat, alt echipaj de pompieri a intervenit în stingerea incendiului, iar specialiștii Multisilva au salvat două persoane care au rămas blocate la etajul zece al Palatului Administrativ.

La exercițiul care a avut loc în Piața 25 Octombrie, un echipaj de căutare canină, alături de voluntari și echipajele ambulanței, au salvat victimele surprinse sub dărâmături.

Scopul exerciţiului a fost de pregătire a populaţiei şi angajaţilor cu privire la activităţile ce se desfăşoară de către aceştia la declanşarea semnalelor de alarmare publică.

Simularea a fost organizată de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Satu Mare.

1255 vizite
Distribuie pe