Locale Altele
Marti, 27 Septembrie 2022
Marti, 27 Sept 2022
Satu Mare a prelungit acordul de înfrățire cu Wolfenbuttel
Veronica Hodas  - Sambata, 27 Septembrie 2014

S-au împlinit 40 de ani de când cele două orașe, Satu Mare și Wolfenbuttel s-au înfrățit, iar cu această ocazie, sâmbătă, în sala de ședințe a Consiliului Local Satu Mare, cei doi primari, Dorel Coica și Thomas Pink au semnat acordul de prelungire a acestei legături, prin care vor adânci și vor dezvolta relațiile de prietenie care s-au încheiat încă din anul 1970.


Înainte de semnarea acordului, primarul Dorel Coica le-a mulțumit foștilor primari, Horea Anderco Viorel Solschi și Iulia Ilyes,  pentru „realitatea care există și anume înfrățirea acestor două orașe”. De asemenea, tot în cadrul momentului festiv, edilul-șef a mai ținut să sublinieze că în această zi s-a finalizat acordul re-înfrățirii și asta deoarece semnarea noului Protocol a avut loc, prima dată, în orașul nemțesc.

La finalul discursului său, a mai recomandat ca și viitorii primari să ducă mai departe legătura de înfrățire care este una foarte strânsă cu orașul Wolfenbuttel.


La rândul său, primarul orașului Wolfenbuttel a mulțumit celor prezenți pentru primirea călduroasă și a menționat că în aceste zile în care s-a aflat la Satu Mare a avut ocazia să constate în ce măsură s-a dezvoltat orașul și „să cunoaștem care este cursul vieții aici. Pentru noi este important și contactul cu populația orașului vostru și schimbul de experiență”. Thomas Pink a preluat acest parteneriat de la predecesorul său, în urmă cu opt ani, și a dorit să continue să țină strânsă această legătură și să o dezvolte cât mai mult.


La eveniment au fost prezenți o numeroasă delegație din orașul Wolfenbuttel, din care au făcut parte primarul Thomas Pink, fostul primar Axel Gummert, fostul viceprimar Manfred Ammon, consilieri locali, viceprimarul Radu Roca, dar și foștii primari ai municipiului Satu Mare, Horea Anderco, Viorel Solschi și Iuliu Ilyes.

La final, toți cei prezenți au ciocnit câte un pahar de șampanie.

1357 vizite
Distribuie pe