Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
O demitere şi şase sancţiuni la Spitalul Judeţean
Florin Răchitan, Gil Pietrar  - Vineri, 6 Februarie 2009

După controlul pe care l-a efectuat vineri la Spitalul Judeţean Satu Mare, subsecretarul de stat Raed Arafat a propus desfacerea contractului de muncă al cardiologului care a trimis-o pe femeia de 71 de ani înapoi la Unitatea de Primire a Urgenţelor.


Raed Arafat a declarat, într-o conferinţă de presă, că la secţia de Interne a Spitalului Judeţean existau patru locuri libere şi a catalogat decizia cardiologului de a nu interna pacienta drept "un lucru grav", retrimiterea la UPU fiind un fapt "total nejustificat". În acest sens a fost sesizat Parchetul Satu Mare pentru încadrarea faptei.

De asemenea, comisia de anchetă a Ministerului Sănătăţii a propus sancţionarea altor şase medici şi asistenţi de la UPU pentru că nu au completat corect fişele şi nu au monitorizat permanent starea femeii în timpul în care aceasta era la Urgenţe. Subsecretarul de stat a precizat că valoarea sancţiunilor administrative va fi stabilită de conducerea Spitalului Judeţean, dar nu a dorit să facă publice numele celor implicaţi.


Potrivit concluziilor comisiei, după ce a fost adusă la UPU de la Spitalul Nou, bătrâna din Tătărăşti a fost transferată la secţia de Cardiologie de la Spitalul Vechi. Aici, medicul cardiolog a motivat că nu există locuri disponibile şi a trimis-o înapoi la UPU, cu recomandarea să se prezinte din nou a doua zi. La Urgenţe, femeia a fost tratată, iar a doua zi, când a ajuns din nou la secţia Cardiologie, al doilea medic a constatat faptul că starea ei s-a îmbunătăţit şi a trimis-o acasă.


De la Cardiologie, femeia a fost dusă din nou la UPU, de unde a fost transportată acasă cu o maşină a Ambulanţei, iar după câteva ore fiul ei a găsit-o decedată.


Conducerea Spitalului Judeţean Satu Mare va efectua, la rândul său, o anchetă în acest caz, dar directorul medical Cristian Rusu a confirmat deja că se va desface contractul de muncă al cardiologului Alina Mureşan, cea care a refuzat în prima fază internarea bătrânei.

 

Tags: batrana  tatarasti  ancheta  raed arafat  spital  satu mare  
2330 vizite
Distribuie pe