Locale Altele
Marti, 21 Noiembrie 2017
Marti, 21 Nov 2017
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Marş împotriva SIDA, la Satu Mare
Florin Răchitan  - Marti, 2 Decembrie 2014

Deoarece Ziua Mondială de Luptă împotriva HIV/SIDA se celebrează în fiecare an în data de 1 decembrie şi coincide, astfel, cu Ziua Naţională a României, filiala sătmăreană a Societăţii de Cruce Roşie a programat deja tradiţionalul Marş AntiSIDA pentru 2 decembrie, la orele după-amiezii.

La eveniment au participat zeci de voluntari ai Crucii Roşii, elevi la şcolile din judeţ, scopul lor fiind să atragă atenţia asupra strategiilor de luptă împotriva acestei maladii, dar şi asupra nevoii de solidaritate cu cei care trăiesc cu boala şi comemorare a celor care au decedat din cauza ei.

Mesajul campaniei mondiale de lupta împotriva HIV/SIDA este „Ţinta Zero: Zero infecţii noi cu HIV; Zero discriminări; Zero decese prin SIDA”.

Pâna în 2013, SIDA a ucis mai mult de 36 de milioane de oameni din întreaga lume, devenind una dintre cele mai importante probleme de sanatate publica la nivel mondial din istorie.

În România, în 2013: 12.273 persoane infectate HIV/ SIDA erau în viata (19.261 total cumulativ, începând cu anul 1985), conform unui studiu efectuat de Institutul Matei Bals, dintre care: 9.946 cazuri HIV/ SIDA la copii 0 — 14 ani si 9.315 cazuri adulti peste 14 ani. Totalul deceselor prin SIDA a fost de 6.367 cazuri.

Scopul campaniei: acces universal la preventia HIV, tratament, îngrijiri si suport, reducerea numarului persoanelor infectate cu HIV/ SIDA si informarea si educarea populatiei, mai ales a grupurilor cu risc crescut, asupraHIV/ SIDA.

437 vizite
Distribuie pe

Proiectul de suflet al senatorului sătmărean Gabriel Leș, achiziționarea rachetelor Patriot, intră în linie dreaptă
Luni, 20 Noiembrie 2017
Primul dintre cele opt programe de înzestrare la care senatorul sătmărean Gabriel Leș și-a adus aportul în calitate de secretar de stat, apoi ca ministru al Apărării, si care concretizează achiziția...   continuare

Polițiștii și-au făcut plinul la amenzi pe drumurile din județ
Sambata, 18 Noiembrie 2017
În vederea asigurării unui climat sigur pe arterele rutiere din județ, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat acțiuni preventive pentru a stopa accidentele de circulație, ocazie cu care începând de ieri, 17 noiembrie, de la ora 18.00...   continuare

Jandarmii vor fi la datorie şi în acest sfârşit de săptămână
Vineri, 17 Noiembrie 2017
Lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare vor fi angrenaţi în acest sfârşit de săptămână, în misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului în aria de competenţă, dar şi a municipiului Satu Mare.   continuare

Polițiștii și jandarmii au desfășurat acțiuni de prevenire a furturilor din locuințe
Joi, 16 Noiembrie 2017
Instituțiile din domeniul ordinii publice ale Ministerului Afacerilor Interne vor intensifica colaborarea.   continuare

Marius Opre, noul purtător de cuvânt al Jandarmeriei Satu Mare
Miercuri, 15 Noiembrie 2017
Sublocotenent Opre Marius-Florin, fost subofiţer în cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil din cadrul unităţii, a fost numit în funcţia de ofiţer specialist Informare şi Relaţii Publice la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare.   continuare