Locale Altele
Luni, 25 Ianuarie 2021
Luni, 25 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
O casă din localitatea Cămin a luat foc
ISU „Someș” Satu Mare  - Luni, 16 Februarie 2015

ISU „Someș” Satu Mare a fost anunţat, luni, de la ora 8.26, despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit, din localitatea Cămin, judeţul Satu Mare.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Secţiei de Pompieri Carei, care au  intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, acţionând  în colaborare cu SVSU Cămin.

În momentul sosirii echipajelor, flăcările se manifestau violent la acoperişul casei şi a bucătăriei de vară în care era centrala termică, existând pericolul extinderii acestora la întreaga locuinţă.  

Pompierii au localizat şi lichidat incendiul cu operativitate, împiedicând propagarea acestuia şi reuşind, astfel, să salveze bunuri de o valoare considerabilă.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de flacăra ieşită din centrala termică şi care a incendiat materialele combustibile, aflate în imediata apropiere a acesteia.

Ca urmare a producerii evenimentului, au ars  şi au fost distruse, construcţia din lemn a acoperişului şi o uşă. S-au degradat : cazanul de lemne, instalaţia electrică şi tencuiala din bucătărie.     

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

 Pentru evitarea evenimentelor nedorite, recomandăm cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor, centrale termice pe lemn,ori mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă lemnul să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor:

- verificarea stării de funcţionare a aparatelor şi mijloacelor de încălzire pe lemn;

-  verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

-   îndepărtarea materialelor combustibile sau neamplasate corespunzător, faţă de sursa de încălzire.

622 vizite
Distribuie pe