Locale Altele
Vineri, 28 Februarie 2020
Vin, 28 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Camion în şanţ pe şoseaua de ocolire
Florin Răchitan  - Vineri, 6 Martie 2015

Încă un camion, al doilea în ultima jumătate de an, a intrat în şanţ vineri dimineaţa pe şoseaua de ocolire destinată traficului greu ce leagă strada Bariţiu de drumul spre Petea.

Şoferul bulgar al camionului înmatriculat în Polonia a declarat poliţiştilor sosiţi la faţa locului că într-una din sumedenia de curbe de pe traseu nu a avut loc suficient să treacă pe lângă un alt camion ce venea din sens opus şi astfel s-a trezit în şanţ.

Poliţiştii cred, însă, că şoferul a aţipit la volan în zorii zilei de vineri şi aşa a ajuns în şanţ, mai ales că nu e nici urmă de celălalt camion de care vorbea bulgarul.

Declaraţiile acestuia par să confirme, însă, gradul sporit de periculozitate al şoselei mult prea înguste pentru circulaţia camioanelor de mare tonaj, fiind deja de notorietate că firma care a executat lucrarea, Construcţii Drumuri SA, a „economisit” asfaltul pentru o lăţime suplimentară de aproximativ jumătate de metru a carosabilului, iar când a fost „prinsă cu mâţa în sac”, conducerea firmei a preferat să plătească Primăriei o despăgubire în locul lărgirii carosabilului.

De-altfel, potrivit specialiştilor, o eventuală lărgire ulterioară a carosabilului nu ar fi cea mai potrivită soluţie tehnică în acest caz, aşa că nu ne rămâne decât să aşteptăm construcţia şoselei de centură a municipiului Satu Mare, care ar urma să preia cea mai mare parte a traficului greu din zonă. 

FOTO: Ovidiu Domide

935 vizite
Distribuie pe