Locale Altele
Sambata, 4 Iulie 2020
Sam, 4 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Alternativă la Valentine’s Day – Fasching-ul şvabilor
Florin Răchitan  - Duminica, 15 Februarie 2009

Când toată lumea făcea declaraţii siropoase de dragoste sau îşi cheltuia alocaţia pe un fir de trandafir roşu, şvabii sătmăreni au pus de o petrecere tradiţională, aşa cum fac în fiecare an spre sfârşitul iernii.

 

Fasching-ul este o manifestare în cadrul căreia germanii, cunoscuţi de obicei pentru seriozitatea şi sobrietatea lor, „îşi dau drumul” şi organizează carnavaluri ce ţin până în zori de zi, aceasta fiind ultima ocazie de petrecere înainte de lungul post al Paştelui.

 

De câţiva ani, la petrecerea organizată de Forumul Democrat German participă şi membrii comunităţii româneşti înscrişi la parohia romano-catolică a Bisericii Calvaria din Satu Mare, astfel că toată noaptea de sâmbătă spre duminică s-a cântat în mai multe limbi, pe care participanţii le cam încurcau spre dimineaţă.

 

Părintele Schupler a fost sufletul petrecerii, deghizat în costum de clown, consilierul judeţean Ştefan Kaiser a fost muşchetar pentru o noapte, iar membrii ansamblului folcloric al Forumului German s-au deghizat bărbaţii în femei şi viceversa.Tags: fasching  svabi  carnaval  
1776 vizite
Distribuie pe