Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cinci incendii într-o singură zi. Au ars 50 hectare de vegetaţie uscată.
ISU „Someș” Satu Mare  - Marti, 14 Aprilie 2015

Doar în cursul zilei de luni, ISU „Someș” Satu Mare a intervenit pentru limitarea şi stingerea  unui număr de cinci incendii în spaţii deschise.

Urgenţele au fost anunţate prin apelul unic 112, fiind semnalate în decurs de 12 ore, de ieri la prânz. Pompierii au intervenit prompt pentru lichidarea incendiilor de vegetaţie uscată izbucnite pe raza localităţilor Bixad, Negreşti Oaş, Moişeni, Satu Mare (zona lacul Cubic) precum şi deşeurile incendiate la groapa de gunoi, tot din Satu Mare.

În total, au fost afectate de pârjolul focului, aproximativ 34 hectare de pâşune şi aproximativ 16 hectare de litieră forestieră, mărăciniş şi lăstăriş.

În toate situaţiile, cauza probabilă a incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise, iar mijlocul de aprindere, brichetă sau chibrituri.

Pe această cale, reamintim cetăţenilor că nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale are consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

În acest sens, reamintim cetăţenilor care întreprind acţiuni de igienizare a terenurilor de vegetaţia uscată, următoarele măsuri specifice :

Izolarea zonei de ardere faţă de drumuri, construcţii, instalaţii, fond forestier, culturi agricole vecine prin executarea de fâşii arate;

Executarea arderii numai pe timp de zi şi doar în condiţii meteorologice fără vânt;

Parcelarea miriştilor în suprafeţe de maxim 10 hectare prin fâşii arate;

Supravegherea arderii până la finalizarea ei.

 

1347 vizite
Distribuie pe