Locale Altele
Joi, 26 Mai 2022
Joi, 26 Mai 2022
Sătmărenii sunt așteptați în week-end la International Dog Show
Veronica Hodas  - Miercuri, 22 Aprilie 2015

Asociația Chinologică Română Satu Mare organizează, în acest week-end, cea de-a 38-a ediție a expoziției de campionat International Dog Show, devenit deja o tradiție în orașul nostru. Evenimentul va avea loc în incinta și în parcarea Pieței Agroalimentare Rex situată în cartierul Micro 17.

Mai multe detalii despre acest eveniment au fost prezentate miercuri, în cadrul unei conferințe de presă susținută de primarul muncipiului Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca, președintele Asociației Chinologică Română Satu Mare, dr. Zsolt Molnar și supervisor-ul Papp Vasile.

Președintele asociației a menționat că în competiția care se va desfășura în 25 și 26 aprilie s-au înscris 720 de câini, iar competițiile vor fi arbitrate de 12 arbitri internaționali din România, Ungaria, Grecia, Macedonia, Ucraina, Slovacia, Croaţia, Polonia, Spania şi Belarus.

Pe parcursul celor două zile, vor avea loc trei concursuri și două expoziții, una națională, iar alta internațională. În concurs sunt înscriși câinii cu Certificat de Aptitudini pentru Campionat (CAC) și câini cu Certificat de Aptitudini pentru Campionat Internațional și de Frumusețe (CACIB).  

Primarul Dorel Coica a precizat că hotelurile sunt pline deoarece în orașul nostru vor fi aproximativ 1.000 de străini cu ocazia acestui eveniment, iar circulația în zonă va fi dirijată de poliția rutieră municipală și poliția locală.

De asemenea, am mai aflat faptul că sătmărenii sunt printre cei mai numeroși vizitatori la o asemenea expoziție, numărul lor în cele două zile poate ajunge la 5.000.

Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă la ora 8.45, iar prima competiție va începe la ora 9.00 când va începe arbitrarea CAC, iar pentru CACIB va începe la ora 14.00.

Best in Show-ul de sâmbătă va avea loc în jurul orei 17.30.

Duminică arbitrarea CACIB-ziua 2 va începe la ora 10.00, după care în jurul orei 16.00 va începe Best in Show unde sătmărenii vor putea admira câinii câștigători.

Câinii înscriși la CACIB vin din 18 țări: 316 din România, 172 din Ungaria, 48 din Ucraina, 47 din Polonia, 40 din Slovacia , 22 din Cehia, 7 din Rusia, 5 din Statele Unite ale Americii, 4 din Lituania, 4 din Serbia, 3 din Danemarca, 3 din Croaţia, 2 din Spania, 2 din Italia, 1 din Elveţia, 1 din Austria, 1 din Germania şi 1 din Israel.

1306 vizite
Distribuie pe