Locale Altele
Duminica, 17 Ianuarie 2021
Dum, 17 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Numărul intervențiilor pompierilor sătmăreni a crescut
Veronica Hodas  - Marti, 7 Iulie 2015

Inspectorul șef al ISU „Someș” Satu Mare, colonel Dan Gheorghe, alături de subprefectul Alfatter Tamas, a prezentat marți, în cadrul unei conferințe de presă, bilanțul activității instituției pe primul semestru al anului 2015.

Dacă în primele şase luni ale anului 2014 au fost înregistrate 2.322 de intervenţii, în primele şase luni ale anului 2015 se înregistrează un număr de 3.145 de intervenţii cu o creştere de aproape 35%.

În perioada analizată s-au înregistrat un număr de 3145 intervenţii  după cum urmează : 140 incendii -  46 incendii de vegetaţie şi altele; 2.730 intervenţii S.M.U.R.D. ( 2633 ajutor medical de urgenţă, 83 asistenţa  persoane, 14 intervenţi pentru  descarcerare);  75 deplasări întoarse din drum; 36 deplasări fără intervenţie; 38 asigurarea / supravegherea  zonei de producerea  probabila a situaţiei de urgenţă;  19 alte intervenţii ; 11 alarme / alerte false; 43 alte situaţii de urgenţă – ( 16 fenomene meteo periculoase, 11 intervenţii pentru asanarea teritoriului de muniţie neexplodată, o urgenţă radiologică  şi 1  alte situaţi) și  5 intervenţii pentru salvarea animalelor ;

În această perioadă s-au primit 29 rapoarte privind producerea situaţiilor de urgenţă, astfel: 1 raport privind producerea unei  situaţii de urgenţă în data de 03.04.2015, în comuna Pomi, localitatea Bicău – fenomene meteorologice periculoase (intensificări ale vântului  - vijelie). Au fost afectate 4 locuinţe cu 10 gospodării şi anexe, şi căminul cultural, 1 raport privind producerea situaţiei de urgenţă în data de 20.04.2015, în comuna Batarci, localitatea Batarci – fenomene meteorologice periculoase (intensificări ale vântului - vijelie). Au fost afectate o locuinţă şi o anexă.

În luna mai s-au primit 26 de rapoarte de situaţii de urgenţă, astfel: 8 rapoarte la inundaţii; 17 rapoarte la fenomene meteo-periculoase (vijelie, grindină) și 1 raport cu eşecul utilităţilor publice (curent electric).

Au fost afectate 41 de localităţi: 2.198 de locuinţe din care trei în pericol de prăbuşire, 3.424 de anexe afectate şi 57 de obiective social economice. De asemenea a fost afectate 23651,75 ha terenuri arabile, 2143 ha păşuni, 320 ha păduri şi 137 ha vii şi livezi.

În luna iunie s-a primit un raport cu producerea unei situaţii de urgenţă în data de 08.06.2015 la comuna Bogdand, localitatea Corund – ploi abundente cu căderi de grindină şi vijelie. Au fost afectate 10 locuinţe, 60 ha vie, 200 ha păşuni. 

„Natura nu a mai fost prietenă cu noi anul acesta. D când sunt, nu am mai văzut așa grindină și așa pagubă la Satu Mare.”, a declarat Dan Gheorghe.

De asemenea, în primele șase luni ale acestui an, ISU „Someș” a organizat și a desfășurat 538  inspecţii de prevenire, controale de fond şi  tematice, prin acţiune sau individuale și au fost executate un număr de 234 verificări din care: 44 la adăposturi,  66 la sirene şi 124 la spaţii de evacuare. Pe timpul controalelor s-au aplicat 271 sancţiuni contravenţionale cu amendă în sumă de  370.500 lei şi 2755 avertismente.

Cadrele inspecţiei au efectuat 47 controale de îndrumare şi sprijin la serviciile voluntare şi  private pentru situaţii de urgenţă din judeţ, executând nemijlocit 47 aplicaţii şi exerciţii de intervenţie.

Au fost îndrumate 89 de cercuri tehnico aplicative „Prietenii pompierilor” şi  „Cu viaţa mea apăr viaţa”.

Cadrele inspecţiei de prevenire au efectuat 403 exerciţii alarmare şi  de evacuare în caz de incendiu, 12 exerciţii de alarmare publica  şi de evacuare în cadrul unităţilor administrativ teritoriale.

Cadrele Inspecției de Prevenire au participat la organizarea concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență, concursul cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor” și concursul„Cu viața mea apăr viața”.

Tot în primul semestru, personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat la nivelul judeţului acţiuni de informare preventivă a autorităţilor publice locale şi a cetăţenilor în cadrul Campaniilor Naţionale de Informare şi Pregătire a Populaţiei „Nu tremur la cutremur”,  „RISC. Siguranţa nu este un joc de noroc!” şi „Vreau să fiu voluntar”,  activităţi ce vor continua şi în următoarele luni.

În vederea materializării obiectivelor celor trei campanii în rândul copiilor,  adolescenţilor, adulţilor de la începutul acestui an, Inspecţia de Prevenire a organizat şi desfăşurat: 576 acţiuni de informare preventivă desfăşurate la instituţii şi operatori economici.  În acest sens, au fost diseminate spoturile audio şi video ale campaniilor, au fost distribuite materiale de informare preventivă (peste 18100 de afişe, calendare, pliante, flyere şi stickere).

 

734 vizite
Distribuie pe