Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pericol de inundaţii pe râul Crasna, la Domăneşti
Lorena Georgi  - Miercuri, 4 Martie 2009

Hidrologii au instituit cod portocaliu pe raul Crasna, in localitatea Domanesti, respectiv cod galben pe acelasi rau, in Craidorolt. Raul Crasna a intrat la Domanesti in cota de pericol, depasind nivelul de 500 cm.

Potrivit celor declarate de reprezentantii Sistemului de Gospodarire a Apelor Romane Satu Mare, nivelul apelor din judet va mai creste in urmatoarele zile, insa situatia este monitorizata permanent pentru a se interveni in caz de inundatii.


Primarul comunei Moftin, Gheorghe David, spune ca a fost anuntat inca din noaptea de marti spre miercuri despre pericolul de inundatii si a convocat Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta.

Edilul se teme cel mai mult de o posibila prabusire a podului de pe Crasna de la Domanesti, respectiv de pagubele cu care se vor alege localnicii ale caror culturi de grau vor fi afectate de inundatii.

In anotimpurile mai ploioase, indeosebi primavara si toamna, ca urmare a precipitatiilor abundente si uneori suprapuse peste stratul de zapada, nivelul raului Crasna creste frecvent, depasind de cele mai multe ori cotele de aparare.

Pentru urmatoarele zile, meteorologii anunta ploi insemnate cantitativ. Nivelul maxim istoric inregistrat pe raul Crasna in judetul Satu Mare este de 658 cm, nivel atinns in anul 2000 in localitatea Domanesti.

 

Tags: inundatii  pericol  crasna  domanesti  
5092 vizite
Distribuie pe