Locale Altele
Duminica, 26 Iunie 2022
Dum, 26 Iun 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Traficanţi de sirieni prin judeţul Satu Mare, trimişi în judecată
DIICOT  - Miercuri, 2 Septembrie 2015

La data de 01.09.2015 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

BADEL ALIAS, zis ”Khider”, cetățean german de origine irakiană, în stare de arest preventiv, DRAGĂ PARASCHIV, zis ”Rici, Riciu”, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de  constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, MĂGUREANU RĂZVAN – IULIAN, COTEANU NICUŞOR ADRIAN şi DRAGĂ GHEORGHE, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Menţionăm că, la data de 30.09.2013, Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă în lipsă a  inculpatului Badel Alias, iar ulterior, la data de 10.07.2015, inculpatul a fost extrădat din Germania în România, în baza mandatului european de arestare emis la data de 06.08.2014. 

Prin actul de sesizare s-a reţinut că, în perioada ianuarie – septembrie 2013, pe relaţia Republica Turcia - Republica Bulgaria – România – unul din statele de vest ale Europei, cu precădere Germania, şi-a  desfăşurat activitatea o grupare infracţională formată din cetăţeni de naţionalitate germană, siriană, turcă, bulgară şi română, persoane care au avut ca preocupare infracţiuni din sfera traficului de migranţi de naţionalitate siriană.

S-a stabilit faptul că liderii grupării infracţionale erau mai multe persoane care domiciliau pe teritoriul Germaniei. S-a reţinut că în momentul în care grupurile de migranţi ajungeau în Bulgaria sau în România, liderii reţelei se deplasau în ţara respectivă, unde împreună cu ceilalţi membri ai grupării care îşi desfăşurau activitatea infracţională în zona respectivă, organizau scoaterea şi transportarea ilegală către ţara de destinaţie.

S-a reţinut că, în perioada aprilie - august 2013, inculpatul  Alias Badel, cetăţean german de origine irakiană, a coordonat mai multe grupuri de migranţi de naţionalitate siriană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei din Republica Bulgaria în România, precum şi din România în Ungaria.

S-a stabilit că pe teritoriul ţării noastre, gruparea infracţională era împărţită pe mai multe segmente, iar al doilea segment al grupării, format din 9 membri, şi-a desfăşurat activitatea infracţională pe raza jud. Satu Mare, precum şi în statele de vest din Europa (Ungaria şi Austria). Sub coordonarea inc. Khara Mohammed Mohammed, cei în cauză s-au ocupat cu preluarea migranţilor din Mun. Bucureşti, cu scoaterea ilegală a acestora prin zona de competenţă a S.P.F. Petea, jud. Satu Mare, iar ulterior cu transportarea până în Viena - Austria.

1169 vizite
Distribuie pe