Locale Altele
Sambata, 26 Septembrie 2020
Sam, 26 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ziua Pompierilor din România a fost marcată și la Satu Mare
Veronica Hodas  - Duminica, 13 Septembrie 2015

Motiv de sărbătoare duminică, 13 septembrie, pentru toți pompierii din România, pentru că anul acesta se aniversează 167 de ani de la o dată memorabilă în tradiția Armatei Pompierilor, dar și în istoria modernă a românilor: lupta eroică purtată la 13 septembrie 1848 de Compania de Pompieri din Bucureşti împotriva trupelor venite să înfrângă mişcarea revoluţionară română, moment semnificativ al istoriei naţionale.
Cu această ocazie, la sediul ISU „Someș” Satu Mare s-a organizat o festivitate dedicată Zilei de 13 septembrie la care au participat prefectul județului Satu Mare Eugeniu Avram, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, viceprimarul Radu Roca, dar și comandanți ai unităților militare din Satu Mare și conducători de instituții.
Manifestarea a fost deschisă de preotul Cristian Silaghi care a oficiat o mica slujbă religioasă, după care s-a ținut un moment de reculegere în memoria pompierilor care și-au pierdut viața salvând alte vieți, iar inspectorul șef colonel Dan Gheorghe le-a amintit celor prezenți despre lupta eroică purtată la 13 septembrie 1848.

După deschiderea oficială, s-au făcut înaintări în grad, s-au oferit distincții onorifice, iar cei care au participat la concursurile organizate de ISU „Someș” au fost premiați cu medalii și diplome.

De asemenea, cel mai bun pompier sătmărean al anului 2015 a fost desemnat plt.maj. Demian Marian.
Cei care au asistat la manifestări au putut urmări câteva exercițiile demonstrative, iar începând cu ora 12.00 ISU „Someș” și-a deschis porțile pentru toți sătmărenii.

 

1847 vizite
Distribuie pe