Locale Altele
Miercuri, 21 Octombrie 2020
Mie, 21 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Prima acțiune din cadrul Săptămânii Mobilității Europene
APM Satu Mare  - Marti, 15 Septembrie 2015

În cadrul evenimentului ecologic „16 – 22 Septembrie -  Săptămâna Mobilității Europene” având ca deviză „Alege.Schimbă.Combină” Agenția pentru Protecția Mediului a organizat prima acțiune în vederea promovării transportului alternativ aerian.


Acțiunea a avut loc în data de 14 Septembrie 2015 și s-a materializat prin vizitarea aeroportului din Satu Mare cu participarea a 20 de elevi din care 10 elevi orfani de la Casa de copii de tip familial ,,Ștefania” din Oar și însoțitori, alături de alți 10 elevi de la Școala Gimnazială din Oar alături  de cadrul didactic și reprezentanții APM Satu Mare, în persoana directorului executiv Elisabeta Békéssy și a consilierului Elek Beatrix Emese.


În urma prezentării de către director a semnificaţiei evenimentului, elevii și însoțitorii au fost preluaţi de  ing. Spătar Ioan- responsabil de mediu, care a prezentat  structura, funcționarea și rolul aeroportului sătmărean.


În continuare au asistat la  aterizarea a două aeronave una mai mică care după puţin timp de la aterizare a şi decolat cu destinaţia Slovacia şi cea de-a doua o aeronavă TAROM de 42 de persoane. După aterizare, echipajul deosebit de sociabil şi ospitalier le-a oferit posibilitate grupului să urce pe bordul aeronavei, ba mai mul,t să intre în cabina pilotului şi să imortalizeze momentul prin realizare de fotografii.

A urmat un dialog cu comandantul aeronavei în timp ce stewardesele au oferit câte un pahar cu băuturi răcoritoare micilor ,,cercetaşi”. După poza de grup la care a participat întregul echipaj al aeronavei, vizitatorii, deosebit de recunoscători pentru imensitatea de informaţii din domeniul aviaţiei  pe care au reuşit să acumuleze într-un timp foarte scurt,  aproximativ 3 ore,  au măsurat din priviri  âdecolarea aeronavei cu destinaţia Bucureşti.În continuare şeful formaţiei civile de pompieri Cornea Cornelius a prezentat, folosind echipamentul din dotare, modul în care echipa de pompieri intervine în cazul producerii unui incediu la bordul unui avion.

La finalul viziteiBig Radu, reprezentanat TAROM Satu Mare, drept muţumire pentru interesul pe care tinerii l-au manifestat pentru aviaţie, în scurta lor vizită la aeroportul din Satu Mare, le-a oferit câte o revistă pe care elevii nu au ezitat s-o răsfoiască servind între timp dulciuri oferite de conducerea aeroportului.


Acţiunile dedicate acestui eveniment ecologic a atins scopul, lucru care se putea citi de pe chipurile fericite ale tinerilor care, plini de entuziasm s-au îndreptat spre autobuzul şcolar cu gândul la prima zi de şcoală unde vor putea împărtăşi impresiile unei zile de neuitat.

 

1583 vizite
Distribuie pe