Locale Altele
Sambata, 23 Septembrie 2023
Sam, 23 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ziua Naţională a Maghiarilor – manifestări în judeţul Satu Mare
Florin Răchitan  - Duminica, 15 Martie 2009

Ca în fiecare an, în ziua de 15 Martie, maghiarii din toată lumea aniversează începutul Revoluţiei de la 1848, care la vremea respectivă a cuprins toată Europa.

În judeţul Satu Mare, principalele momente ale manifestărilor din acest an sunt dezvelirile statuilor poetului naţional Petőfi Sándor în oraşele Ardud şi Livada.

La manifestări participă, alături de membrii comunităţilor locale, reprezentanţii conducerii judeţene a UDMR, precum şi delegaţi ai localităţilor înfrăţite din Ungaria.

 

La Satu Mare, manifestările încep duminică la ora 17, cu depunere de coroane la bustul lui Petőfi Sándor din faţa Spitalului Vechi.

Discursul festiv
este rostit de viceprimarul Kereskényi Gábor, care este şi preşedinte al organizaţiei municipale a UDMR, după care urmează un program artistic prezentat de elevii Şcolii Generale „Bălcescu – Petőfi”.

Manifestările se încheie cu un spectacol la Teatrul de Nord, în cadrul căruia sunt programate discursuri festive ale preşedintelui Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, şi ale europarlamentarului UDMR Sogor Csaba.

Tags: manifestari  ziua  nationala  maghiari  
2071 vizite
Distribuie pe