Locale Altele
Miercuri, 20 Octombrie 2021
Mie, 20 Oct 2021
Finanţiştii au făcut grevă spontană, Victor Ponta le răspunde
Florin Răchitan  - Marti, 3 Noiembrie 2015

Angajaţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice din Satu Mare au declanşat marţi dimineaţa o grevă „spontană”, coordonându-se cu colegii din alte judeţe din ţară şi întrerupând programul de lucru între orele 9.30 şi 11.00.  

Într-un comunicat de presă transmis de sindicatul finanţiştilor din Satu Mare, SAMFISC, se precizează că aceasta nu a fost o acţiune sindicală, protestul fiind declanşat spontan, dar sindicatul susţine revendicările angajaţilor.

Ei sunt nemulţumiţi de faptul că din decembrie se vor majora doar salariile angajaţilor care aparţin direct de Ministerul Finanţelor, precum şi ale celor de la ANAF, nu şi ale finanţiştilor din judeţe.

„Datorita modului defectuos in care este gestionata politica salariala din Romania, creand discriminari intre categorii sociale si chiar intre angajatii din cadrul administratiei publice, salariatii din domeniul fiscului au declansat actiuni spontane la nivel national, solicitand in mod expres acordarea acelorasi drepturi salariale ca si colegilor din cadrul structurilor Ministerului Finanțelor Publice – aparat propriu, Agenția Națională de Administrare Fiscală – aparat propriu, Agenția Națională pentru Achiziții Publice și Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili prin O.U.G. 47/2015” – se arată în comunicatul transmis de SAMFISC.

Într-o postare pe Facebook, premierul Victor Ponta le răspunde: „Aud în fiecare zi doar cereri de măriri de salarii, dar nu aud nimic despre o responsabilitate mai mare și mai puțină birocrație. Salarii mai mari vor fi doar când va fi mai multă competență și mai multă responsabilitate! E un mesaj cât se poate de clar pentru toată lumea - și pentru cei din Ministerul de Finanțe și pentru autoritățile locale. Trebuie combătute lipsa de capacitate instituțională a autorităților locale și birocrația - sunt foarte mulți funcționari care doar plimbă hârtii și când apar necazuri se schimbă conducerea, dar ei rămân tot acolo”!

1042 vizite
Distribuie pe