Locale Altele
Sambata, 7 Decembrie 2019
Sam, 7 Dec 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Depuneri de coroane pe ploaie la manifestările de Ziua Naţională
Florin Răchitan  - Marti, 1 Decembrie 2015

Oficialităţile sătmărene n-au avut noroc la vreme bună, la orele amiezii, când au făcut tradiţionalul „tur al statuilor” pentru a depune coroane de flori în cadrul manifestărilor oficiale de Ziua Naţională a României.
Îndurând cu stoicism reprizele de ploaie urmate de vântul ce sufla parcă pentru a-i necăji şi mai tare, reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene au depus coroane, ca de obicei, la busturile lui Mihai Viteazu, Avram Iancu, Corneliu Coposu, I.C. Brătianu şi Iuliu Maniu.

Dacă la aceste momente au participat aproape exclusiv doar oficialităţile, la statuia lui Vasile Lucaciu din parcul central au fost aşteptate deja de sute de sătmăreni, care au asistat la o scurtă slujbă religioasă şi au ascultat o prezentare a cercetătorului Viorel Câmpean de la Biblioteca Judeţeană despre rolul eroului sătmărenilor, Vasile Lucaciu, în realizarea Marii Uniri, precum şi mesajul premierului Dacian Cioloş, transmis de prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram.

La fel ca în fiecare an, au depus coroane de flori pe soclul statuii reprezentanţii Prefecturii, Consiliului Judeţean, ai Primăriei Satu Mare, ai diferitelor instituţii publice, organizaţii neguvernamentale şi asociaţii ale veteranilor de război şi ale militarilor în rezervă, dar şi ai partidelor politice. 

1035 vizite
Distribuie pe