Locale Altele
Luni, 28 Septembrie 2020
Luni, 28 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Intrare nouă, după model austriac, inaugurată la Spitalul Judeţean
Florin Răchitan  - Luni, 7 Decembrie 2015

Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare are de azi o intrare nouă şi modernă, amenajată după standardele europene, cu circuite stabilite clar pentru pacienţi şi aparţinători şi spaţii civilizate de aşteptare.

Panglica inaugurală a fost tăiată de preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, respectiv Mircea Govor, şi de managerul spitalului, Marcela Papici.

Şefii judeţului au recunoscut că s-au inspirat după modelul unei clinici din Austria, scopul fiind asigurarea unui confort sporit atât pentru pacienţi, cât şi pentru vizitatorii lor.

„Ne-am dorit să fie o intrare de nivel european, adică tot ce are nevoie pacientul să poată să-şi găsească aici, inclusiv un spaţiu comercial” – a declarat Adrian Ştef.

„Am văzut la o clinică din Austria o intrare asemănătoare, în care bolnavii au la dispoziţie o cofetărie, un magazin în care găseşte tot ce îşi doreşte. Aşa se practică în lumea civilizată” - a afirmat Mircea Govor.

„Se creează un spaţiu pentru pacienţi în care să poată să aştepte până li se face fişa de internare, într-un mod civilizat şi decent. Acest spaţiu va pune la dispoziţia pacienţilor o zonă comercială cu pijamale, ziare, pastă de dinţi. Evităm ca pacienţii să mai fie nevoiţi să treacă strada, să ajungă în piaţă, să-şi facă cumpărături. Atunci când vii de la 50-60 km în regim de urgenţă, nu vii întotdeauna pregătit ca să rămâi în spital“ - a spus Marcela Papici.

Spaţiile comerciale urmează să fie amenajate în următoarele săptămâni, după stabilirea, prin licitaţie, a firmelor care se vor ocupa de administrarea acestora, iar în exterior au fost deja amenajate alei şi parcări noi, locuri de joacă pentru copii în părculeţul din faţa clădirii principale a spitalului, iar heliportul a fost reamenajat astfel încât să poată primi în siguranţă elicopterele SMURD la orice oră.

Valoarea totală a investiţiilor se ridică la peste 1,3 milioane de lei, iar asemenea reamenajări şi modernizări se vor face în perioada următoare şi la Spitalul Vechi.

1341 vizite
Distribuie pe