Locale Altele
Duminica, 24 Octombrie 2021
Dum, 24 Oct 2021
Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu” a fost reabilitată
Veronica Hodas  - Luni, 14 Decembrie 2015

Proiectul „Implementarea măsurilor de eficiență energetică la Școala cu clasele I-VIII Avram Iancu din municipiul Satu Mare” a ajuns la final.

Detalii legate de acest proiect au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă susținută în sala de ședințe a Consiliului Local Satu Mare de către membrii echipei de implementare a proiectului.

Proiectul a fost finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, iar obiectivul general a fost reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare și anume îmbunătățirea calității infrastructurii de educație și dotarea unității școlare în vederea asigurării unui proced educațional la standarde europene. În acest sens, îmbunătățirea infrastructurii educaționale și dotările aferente vor contribui semnificativ la atingerea obiectivelor specifice privind asigurarea calității procesului instructiv-educativ precum și a accesului la educație.

Obiectivele specifice sunt reabilitarea și eficientizarea din punct de vede energetic a clădirii Școlii cu clasele I-VIII „Avram Iancu” din municipiul Satu Mare prin modernizarea întregului sistem de încălzire și izolarea pereților exteriori ai clădirii, având rolul de a reduce costurile privind consumul energiei termice utilizare și îmbunătățirea calității infrastructurii educaționale și a activității educaționale prin dotarea și echiparea unității școlare cu echipamente specifice moderne (echipamente IT, materiale didactice, mobielier) asigurând beneficiarilor finali pe termen mediu și lung un proces educațional conform standardelor europene.

Valoarea totală a proiectului a fost de 2.114.797, 76 lei din care valoarea totală eligibilă 1.659.106, 43 lei, iar perioada de implementare a proiectului a fost 18.09.2013 – 17.12.2015.

Așadar s-au înlocuit ferestrele din lemn cu tâmplărie PVC termoizolantă, s-au aplicat sisteme de termoizolație la pereși și planșee, s-au înlocuit ușile de la intrarea în clădire cu uși noi termoizolatoare, s-au aplicat sisteme de termoizolare la podul școlii și protejarea lui cu o șapă slabă armată. De asemea, s-au înlocuit corpurile statice de încălzire, a conductelor și coloanelor de distribuție din interiorul clădirii și s-a îmbunătățit sistemul de iluminat din interiorul clădirii în vederea reducerii consumului de energie electrică.

În ceea ce privește dotare școlii cu materiale IT, acestea sunt 30 calculatoare, un server, 31 monitoare, 2 swhich, 2 laptopuri, o multifuncțională laser A3 color, aplicație Software pentru limbi străine cu dotările specifice, pachet de prezentare interactiv, sistem de evaluare eletronic, 30 mese calcutor și 30 scaune ergonomice.

Alte materiale didactice achizitionate – microscop binocular, cameră digitală pentru microscop, stație meteo portabilă, trusă pentru laborator fizică, trusă fiziologia plantelor, 3 globuri geografice 3D, schelet uman, 5 seturi de roci și minerale, machetă Soare-Pămând-Lună-Mișcare de rotație, două planșe cabinet geografie, 8 planșe murale laboratorul de chimie, 5 alimentatoare, ampermetre și volmetre, colecție de softuri pentru ciclul primar și gimnazial.

Conform directoarei Cătălina Satmari „nu a fost ușor să muncim cu tot disconfortul făcut de constructori, dar a meritat pentru că acum totul este pozitiv. Ne bucurăm că am dus munca la bun sfârșit. Mai avem de retușat pe partea de interioare, iar în acest moment se lucrează în săli”.

 

1106 vizite
Distribuie pe